Verantwoorde Quarter Pounder

Verantwoorde Quarter Pounder

Een Quarter Pounder, daar kan je me echt voor wakker maken. Helaas is de originele variant niet zo verantwoord. Gelukkig heb ik daar een oplossing voor, namelijk deze gezondere variant! Net zo lekker, maar een stuk beter voor je ;-).

Kleine wisselingen

Door kleine wisselingen te maken in ingrediënten kan een recept soms veel ‘gezonder’ en minder calorierijk uitpakken. Zo kan je in dit recept gehakt vervangen door mager gehakt en gebruik ik in plaats van een vette kaas 30+ kaas. Ook de ketchup vervang ik door een variant zonder suiker. Op deze manier kun je toch de juiste ingrediënten gebruiken, maar dan met een stuk minder calorieën.

Verantwoorde Quarter Pounder

Een burger zoals hij hoort te zijn, maar dan een stuk beter voor je lichaam ;-).
Gang Hoofdgerecht
Porties 4 hamburgers
Totale tijd 10 minuten

Tip

Laat de burgers goed uitlekken op een keukenpapiertje. Zo worden ze een stuk minder vet. 

Dit heb je nodig
  

  • 300 g mager rundergehakt
  • 1 ei
  • 1/2 zakje hamburger kruiden
  • 4 hamburger broodjes
  • 1 witte ui
  • 2 plakken 30+ jong belegen kaas
  • 12 plakjes augurk
  • 2 el ketchup zonder suiker
  • 2 tl mosterd

zo maak je het
 

  • Kneed het ei en de kruiden door het gehakt en verdeel in bolletjes van 60 gram. Druk deze fijn tussen twee velletjes bakpapier zodat er vier mooie burgers ontstaan.
  • Bak de burgers in een droge pan gaar en bruin.
  • Snijd de broodjes doormidden en grill deze binnen 2 minuten knapperig. Snijd de ui in halve ringen.
  • Haal de burgers uit de pan, laat deze uitlekken op een keukenpapiertje en leg ze op de hamburgerbroodjes. Halveer de plakjes kaas, leg op de burger en maak af met de augurk, ketchup, mosterd en ui.
Trefwoord Comfort food, Gezond, Makkelijk


Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Rating recept