Op zoek naar een luchtig en kruidig bananenbrood met romige tiramisu vulling? This is your man! Dit bananenbrood heeft namelijk al deze eigenschappen en is daarnaast ook nog eens hartstikke verantwoord. Niet alleen door het gebruik van ‘gezonde’ ingrediënten, maar ook door de boost aan vitamines en superfoods die de Verum Cacao Energize dit bananenbrood geeft.
Verum wie?
Verum Drinks zijn cafeïnevrije powerdrinks vol superfoods en vitamines. Zie het als een perfect alternatief voor jouw heilige koffiemoment voor zowel ’s morgens, ’s middags als ’s avonds. Ideaal dus als je niet (goed) kan slapen van koffie of als je gewoonweg minder cafeïne en meer vitamines wilt binnenkrijgen.
In dit recept gebruik ik Verum Cacao Energize. Dit product is een natuurlijke combinatie van koffie en cacao en heeft naar mijn mening iets weg van de bekende chai. Door de ingrediënten zoals Rhodiolla Rosea, Ashwagandha en Alpini Galanga is er geen caffeïne nodig en krijg je alsnog een flinke energieboost!

Tiramisu banananenbrood
Tip
Dit heb je nodig
- 3 rijpe bananen
- 3 eieren
- 14 g Verum Cacao Energize
- 100 g amandelmeel
- 150 g bloem
- 1 tl bakpoeder
- 1 tl bakingsoda
- 5 blaadjes gelatine
- 400 g magere kwark
- 2 tl vanille aroma
- 40 g eiwitpoeder vanille (optioneel)
zo maak je het
- Verwarm de oven voor op 180 graden (boven- en onderwarmte).
- Pureer de bananen en voeg de eieren één voor één toe totdat ze helemaal zijn opgenomen.
- Meng de Verum Cacao Energizer met twee eetlepels kokend water en roer tot een papje. Voeg dit toe aan de bananen en mix.
- Meng in een andere kom de amandelmeel, bloem, bakpoeder en baking soda met een snuf zout. Voeg de droge en de natte ingrediënten samen en mix tot een egaal beslag.
- Vet een bakvorm in of bekleed deze met bakpapier en stort hier het beslag gelijkmatig in. Bak binnen 45 – 55 minuten gaar en goudbruin. Een satéprikker moet er schoon uitkomen.
- Week ondertussen de gelatine in water voor vijf minuten en los deze vervolgens op in hete melk. Laat dit afkoelen.
- Roer de afgekoelde gelatine door de kwark heen samen met de vanille aroma en eventueel de eiwitpoeder. Zet in de koelkast.
- Snijd het bananenbrood in drie stukken zodra deze is afgekoeld. Smeer het kwarkmengsel op de onderkant en leg hier weer een stuk bananenbrood op. Maak mooi af door de kwark ook over de zijkanten uit te smeren.
- Zet in de koelkast voor minimaal 2 uur om op te stijven. Maak voor serveren af met cacaopoeder.