Makkelijke quesedillas met pulled chicken

Makkelijke quesedillas met pulled chicken

Oeh oeh oeh! Hier wil je je tanden inzetten. Lekkere smeuïge en behoorlijk verantwoorde quesedillas met pulled chicken. En het beste is? Je zet ze al binnen 20 minuten op tafel. Zo kan je extra lang genieten ;-).

Kaas van Henri Willig

Voor dit recept gebruik ik de sweet chili kaas van Henri Willig. Deze kaas wordt geproduceerd en gemaakt in Nederland en alle soorten zijn even bijzonder. Zo heb je naast de sweet chili kaas nog vele andere varianten die jouw gerecht die speciale touch geven. Zeker de moeite waard om eens uit te proberen!

Beschik jij nog niet over deze kaas? Dan kan je ook ‘normale’ kaas gebruiken. Wel wat minder lekker natuurlijk ;-).

Van te voren klaar maken

Deze hapjes kan je ook makkelijk een dag van te voren klaarmaken. Het lekkerste is om de vulling te maken en deze later te bakken in de wraps. Komt je visite toch later dan verwacht en zit je weer met koude quesedillas? Warm ze dan even op in de oven. Worden ze ook weer lekker krokant van!

Makkelijke quesedillas met pulled chicken

Deze quesedillas zijn makkelijk te maken en zijn een echte allemans vriend.
Gang Borrelhapje, Hoofdgerecht, lunch
Porties 4 quesedillas
Totale tijd 20 minuten

Tip

Serveer met wat extra sweet chili mayonaise.

Dit heb je nodig
  

  • 1 kipfilet
  • 1 blokje kippenbouillon
  • 1 tomaat
  • 1 bosui
  • 2 el mais
  • 1 el barbecuesaus (zonder suiker)
  • 2 meergranen wraps
  • sweet chili kaas

zo maak je het
 

  • Kook de kip met de kippenbouillon binnen 15 minuten gaar.
  • Verwijder ondertussen het hart uit de tomaat, snijd het vruchtvlees in blokjes en snijd de bosui in ringetjes. Meng dit met de mais.
  • Trek de kip, zodra deze gaar is, uit elkaar met twee vorken tot pulled chicken. Meng met het tomaatmengsel, een eetlepel barbecuesaus en breng op smaak met zout en peper.
  • Leg een wrap in een droge koekenpan. Rasp hier sweet chili kaas overheen, bedek met het pulled chicken mengsel en rasp hier nog een laagje kaas overheen. Maak af met de tweede wrap.
  • Bak het geheel op middelhoog vuur tot beide kanten goudbruin en knapperig zijn en de kaas is gesmolten.
Trefwoord Makkelijk, Snel, Verantwoord


Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Rating recept