Het oranje goud van de herfst: Pompoen! Deze fruitsoort is niet alleen lekker in hartige recepten, maar ook een echte smaakmaker in je zoete ontbijt. Eén van mijn favo’s is daarom tegenwoordig: warme havermout met pompoen, speculaaskruiden en vanille. Yummy!
Vanille havermout met pompoen en speculaaskruiden
Tip
Kook de pompoen de avond van te voren, zodat je je ontbijt sneller klaar hebt in de ochtend.
Dit heb je nodig
- 100 g flespompoen
- 40 g havermout
- 150 ml (soja)melk
- 1 tl speculaaskruiden
- 1 scoop vanille whey
- 1 mandarijn
- 1 handje gedroogde cranberry's
- 1 el amandelschaafsels
zo maak je het
- Schil de pompoen en snijd ik kleine stukjes. Kook 100 g van de pompoen in een ruime pan met water in zo’n 8 tot 10 minuten zacht.
- Giet de pompoen af en pureer tot een puree. Zet even aan de kant.
- Meng de havermout en (soja)melk in een pan en breng zachtjes aan de kook voor zo’n 2 minuten of tot het de gewenste dikte heeft bereikt. Roer continu om te voorkomen dat de havermout aanbrand.
- Voeg de pompoenpuree en speculaaskruiden toe en roer goed door. Laat het geheel nog 1 minuut pruttelen.
- Haal de pan van het voer en roer de whey poeder door de havermout.
- Schenk de havermout in een kommetje en maak af met schijfjes mandarijn, cranberry’s en amandelschaafsels.