Wentelteefrolletjes met banaan en kaneel

Wentelteefrolletjes met banaan en kaneel

Wentelteefjes, a golden oldie! Net te oud brood gedoopt in een mengsel van melk, ei en kaneel. Hmm… bij het idee loopt het water me al in de mond! Deze wentelteefrolletjes, gevuld met banaan en kaneel, steken deze all time favourite in een nieuw én gezonder jasje.

Wentelteefrolletjes met banaan en kaneel

Wentelteefjesa golden oldie! Net te oud brood gedoopt in een mengsel van melkei en kaneel. Hmm… bij het idee loopt het water me al in de mond! Deze wentelteefrolletjes, gevuld met banaan en kaneel, steken deze all time favourite in een nieuw én gezonder jasje.
Gang Ontbijt
Porties 6 wentelteefjes
Totale tijd 15 minuten

Tip

Voor dit gerecht kun je ook gewoon kristalsuiker gebruiken. Wel wat minder gezond, maar alsnog erg lekker!

Dit heb je nodig
  

  • 6 sneetjes brood (ik gebruikte koolhydraatarm brood)
  • 1 rijpe banaan
  • 4 tl kaneel
  • 175 ml (plantaardige) melk
  • 1 ei
  • zoetstof of honing
  • 2 el suikervrij suiker (bijvoorbeeld No Sugar van Body&Fit)

zo maak je het
 

  • Rol de sneetjes brood plat met een deegroller en verwijder de korstjes.
  • Prak een banaan met een vork en meng deze in een kommetje met 1 theelepel kaneel.
  • Verdeel het banaan-kaneel mengsel over de platte sneetjes brood en rol deze strak op. Duw het brood bij de uiteindes wat aan zodat het goed blijft zitten.
  • Meng in een diepbord de (plantaardige) melk met het ei met tot een egaal mengsel. Voeg nog 1 theelepel kaneel en zoetstof naar smaak toe.
  • Doop de wentelteefrolletjes in het beslag. Zorg ervoor dat alle kanten bedekt zijn, maar (Let op!) laat ze niet weken om te voorkomen dat de wentelteefjes snotterig worden.
  • Verhit wat olie of bakspray in een koekenpan en bak de rolletjes in zo’n 5 minuten aan elke kant goudbruin en knapperig. Rol de rolletjes regelmatig om.
  • Meng ondertussen de suikervrije suiker met 2 theelepels kaneel tot kaneelsuiker.
  • Bedek de wentelteefjes, zodra de klaar zijn, met de kaneelsuiker en serveer!
Trefwoord Comfort food, Gezond, Makkelijk, Ontbijt