Opzoek naar het perfecte borrelhapje? Dan ben je hier aan het goede adres! Deze mini hamburgers met truffelmayo en truffelkaas zijn namelijk de droom voor iedere truffel-lover! Hap klaar en binnen 15 minuten op tafel ;-).
Truffelkaas van Henri Willig
Voor dit recept gebruik ik de truffelkaas van Henri Willig. Deze kaas wordt geproduceerd en gemaakt in Nederland en alle soorten zijn even bijzonder. Zo heb je naast de truffelkaas nog vele andere varianten die jouw gerecht die speciale touch geven. Zeker de moeite waard om eens uit te proberen!
Beschik jij nog niet over deze kaas? Dan kan je ook ‘normale’ kaas gebruiken. Wel wat minder lekker natuurlijk ;-).
Hamburgers bakken
Hamburgers zijn uit zichzelf erg vet. Om je recept dus wat verantwoorder en minder vet te maken kan je een paar dingen doen:
– Bak je hamburgers zonder olie of boter. Er komt al heel veel vet vrij tijdens het bakken, dus extra is overbodig.
– Laat je hamburgers uitlekken door ze na het bakken even op keukenpapier te leggen. Om extra vet te absorberen leg je er ook nog een keukenpapiertje bovenop.
– Gebruik mager rundergehakt.
– Wees zuinig met de toppings. Eén plakje kaas in plaats van twee, een laagje truffelmayo in plaats van een dikke laag etc.
Mini hamburgers met truffelmayo en truffelkaas
Tip
Dit heb je nodig
- 8 mini hamburgers
- 8 plakjes truffelkaas (van Henri Willig)
- 8 mini hamburgerbroodjes
- 4 cherry tomaten
- 8 tl truffelmayonaise (van Henri Willig)
- rucola
zo maak je het
- Verwarm de oven voor op 220 graden.
- Verwarm een koekenpan (zonder olie o.i.d.) en bak de hamburgertjes binnen zo'n 8 minuten goudbruin en gaar. Zodra de burgers zo goed als klaar zijn leg je de plakjes truffelkaas op de bovenkant. Doe een deksel op de pan en laat de kaas smelten.
- Bak ondertussen de hamburgerbroodjes in de oven binnen zo'n 3 minuten goudbruin. Snijd de cherrytomaten in plakjes.
- Snijd, zodra de broodjes zijn afgekoeld, de broodjes open en smeer de truffelmayonaise op de onderkant.
- Beleg het broodje vervolgens met de hamburger, de tomaatjes en de rucola.