Loaded sweet potato fries met pindakip

Loaded sweet potato fries met pindakip

Als we het over healthy comfort food hebben… Deze zoete aardappelfrietjes, bedolven onder pindakip, kaas, zongedroogde tomaten en nog veel meer lekkers zijn het ultieme voer om in de weekend stemming te komen, zonder een overload aan calorieën. Een echte topper onder de healthy comfort food recepten.

Loaded sweet potato fries met pindakip

Heerlijke zoete aardappel frietjes met onder andere pindakip, kaas, komkommer, hete pepers en barbecuesaus.
Gang Hoofdgerecht
Porties 2 personen
Totale tijd 40 minuten

Tip

Geen airfryer? Maak dit recept dan in de oven. Verwarm deze voor op 200 graden en bak de zoete aardappel frietjes binnen 25 tot 30 minuten gaar en krokant.

Dit heb je nodig
  

  • 200 g zoete aardappelfriet
  • 1 hand belegen kaas 30+
  • zongedroogde tomaten (julienne)
  • 200 g kipfilet
  • 1 rode peper
  • 1 bosui
  • 1/4 komkommer

Kip marinade

  • 1 teen knoflook
  • 1 rode ui
  • 4 el ketjap manis
  • 1 el pindakaas
  • 1/2 blikje tomatenpuree
  • 1 tl sambal (optioneel)

zo maak je het
 

  • Verwarm de airfryer op 180 graden of de oven op 200 graden.
  • Kruid de zoete aardappel friet met peper en zout en eventueel wat paprikapoeder. Bak in de airfryer binnen 20-25 minuten en in de oven 25-30 minuten krokant en gaar. Bedek gedurende de laatste 3 minuten met de kaas en de zongedroogde tomaatjes.
  • Meng ondertussen alle ingrediënten voor de marinade tot een saus en kook die kip gaar binnen 15 minuten.
  • Trek de kip uit elkaar met twee vorken en bedek met de marinade. Zet even aan de kant.
  • Snijd de rode peper en bosui in ringen en de komkommer in kleine stukjes.
  • Haal de patatjes uit de oven, maak af met de kip, rode peper, bosui en komkommer!
Trefwoord Comfort food, Makkelijk, Verantwoord