Altijd een winner op de borrelplank: Gehaktballetjes! En al helemaal in een lekkere saus om een stokbroodje in te dippen. Deze balletjes zijn dan ook zeker een aanrader: lekker pittig door de peperkaas en een zoete touch door de makkelijke tomatensaus. Eetsmakelijk! 😉
Truffelkaas van Henri Willig
Voor dit recept gebruik ik de peperkaas van Henri Willig. Deze kaas wordt geproduceerd en gemaakt in Nederland en alle soorten zijn even bijzonder. Zo heb je naast de peperkaas nog vele andere varianten die jouw gerecht die speciale touch geven. Zeker de moeite waard om eens uit te proberen!
Beschik jij nog niet over deze kaas? Dan kan je ook ‘normale’ kaas gebruiken. Wel wat minder lekker natuurlijk ;-).
Gehaktballetjes met kaas in tomatensaus
Lekkere balletjes met peperkaas in een makkelijke tomatensaus
Tip
Voeg nog een theelepel sambal toe als je van pittig eten houdt.
Dit heb je nodig
- 500 g mager rundergehakt
- 1 zakje gehaktkruiden
- peperkaas
- 1 ui
- 1 teen knoflook
- 800 g tomatenblokjes
zo maak je het
- Breng het magere gehakt op smaak met de gehaktkruiden en de peperkaas (voeg zoveel toe als je wilt). Maak zo'n 10 balletjes van het gehakt.
- Verwarm een hapjespan op het vuur en bak de gehaktballetjes rondom bruin binnen zo'n 4 minuten.
- Snipper de ui en snijd de knoflook fijn. Voeg deze toe aan de pan met gehakt en bak samen nog twee minuutjes.
- Voeg de blikken tomatensaus toe en breng het geheel aan de kook. Laat het geheel vervolgens 15 minuten stoven op laag vuur met de deksel op de pan.
- Breng het geheel op smaak met zout en peper en serveer.