Volkoren pita pizza met carpaccio

Volkoren pita pizza met carpaccio

Pita’s! My favourite! Maar niet alleen om vol te stoppen als sloppy joe of te beleggen met pittige soja- honing kip. Deze platte broodjes kan je namelijk ook ontzettend goed gebruiken als pizza bodem! Aangezien ze klein zijn kan je er extra veel van eten ;-). Dikke win dus!

Variatie tips

Deze variant van pita pizza heb ik belegd met carpaccio, maar dit is natuurlijk niet de enige lekkere topping die je kan gebruiken. Hieronder vind je een aantal van mijn lievelings combinaties:

– Tomatensaus, brie en spek.
– Tomatensaus, Serranoham en ananas.
-Cream cheese, gorgonzola, peer en Serranoham.
– Tomatensaus, truffelsalami, olijven en truffelmayonaise.
– Nutella en banaan.

Wat is jouw favoriet? Ik ben altijd te porren voor wat extra inspiratie!

Volkoren pita pizza met carpaccio

Verantwoorde pizza's die ook nog eens binnen 10 minuten op tafel staan? Dat zijn deze pita pizza's!
Gang Hoofdgerecht, lunch
Porties 2 personen
Totale tijd 10 minuten

Tip

Pas op met het kiezen van je tomatensaus. In veel soorten zit toch nog iets van suiker. Ik gebruik om deze reden altijd passata en kruid deze zelf!

Dit heb je nodig
  

  • 4 el tomatensaus
  • 1 handje Parmezaanse kaas (+ extra voor on top)
  • 120 g carpaccio
  • 4 tl pesto
  • 2 el pijnboompitjes

zo maak je het
 

  • Verwarm de oven voor op 220 graden.
  • Besmeer de pita’s met tomatensaus en strooi hier wat kaas over.
  • Leg de pita’s in de oven en bak ze binnen 4 tot 6 minuten gaar en knapperig.
  • Haal de pita’s uit de oven en beleg deze met de carpaccio en maak af met de pesto, pijnboompitjes en eventueel nog wat Parmezaanse kaas.
Trefwoord Makkelijk, Snel, Verantwoord