Supersnelle noedelsoep

Supersnelle noedelsoep

Snel een voedzaam maaltje op tafel zetten? Deze noedelsoep zet je al binnen 10 minuten op tafel. Boordevol groentes, met een lekker stukje biefstuk en slechts 8 ingrediënten. Genieten hoor!

How to: Perfecte biefstuk bakken

Oké, oké, confession: Ik kan helemaal geen perfecte biefstuk bakken. Juist daarom heb ik aan heel veel koks en keukenprins(sesen) gevraagd om hun beste tips. En wie zou ik zijn om deze achter te houden. Komen ze:

Tip 1: Bak je, op kamertemperatuur, biefstukje niet alleen in olijfolie (oké, doe ik wel, maar dat is ivm calorieën. Wordt er niet per se lekkerder door), maar ook in roomboter. Doe beide in de pan en laat dit goed heten worden. Zo heet dat er wel een beetje stoom vanaf mag komen.
Tip 2: Schroei de biefstuk dicht op hoof vuur, terwijl je deze laat dansen (anders bakt ie misschien aan. Niet heel chill.). Draai het vuur lager (midden tot laag) en bak de biefstuk gaar.
Tip 3: Schenk continue een beetje jus over je stukje vlees. Zo blijft het extra sappig.
Tip 4: En dan de welbekende handtruc! Rood biefstukje? Druk je wijsvinger tegen het topje van je duim en voel aan de muis van je duim. Zo voelt het biefstukje als het rood is gebakken. Medium biefstukje? Druk je middelvinger tegen het topje van je duim en voel aan de muis van je duim. Zo voelt het biefstukje als het medium is gebakken!

Supersnelle noedelsoep

Noedelsoep hoeft niet lang te duren. Daar is dit recept het bewijs van. Klaar in slechts 10 minuten!
Gang Hoofdgerecht
Porties 2 personen
Totale tijd 10 minuten

Dit heb je nodig
  

  • 2 biefstukken
  • 1 á 2 bouillonblokjes
  • 250 g kastanje champignons
  • 100 g fijn gesneden prei
  • 125 g noedels
  • 75 g wortel julienne
  • 2 handjes taugé
  • 2 eieren
  • gebakken uitjes
  • sriracha

zo maak je het
 

  • Verhit een scheut olie in een koekenpan en bak de biefstukken op middelhoog vuur in zo’n 8 minuten goudbruin. Wikkel de biefstuk in aluminiumfolie en laat rusten.
  • Breng ondertussen 1,5 liter water aan de kook en breng op smaak met de bouillonblokjes.
  • Snijd de champignons in kwarten en doe deze in de pan. Laat 8 minuten koken.
  • Voeg na 2 minuten de eieren en prei toe.
  • De laatste twee minuten voeg je ook de noedels toe in het kokende water.
  • Verdeel de wortel en taugé over twee diepe borden en vul deze met de soep. Snijd de biefstukken in plakken en halveer het eitje en leg dit in de soep. Maak af met gebakken uitjes en sriracha.
Trefwoord Gezond, Makkelijk, Snel