Oh man, ik ben dol op een goed broodje döner. Lekker met sla en veel knoflooksaus. Hmm… Met deze döner wraps kan je ongegeneerd genieten van deze guilty pleassure. Door de Dline wraps is dit recept koolhydraatarm en eiwitrijk en door de knoflooksaus te vervangen door yoghurt knoflooksaus skip je een heleboel calorieën!
Dline Health
De wraps die ik gebruik in dit recept zijn van Dline Health. Dline Health is een webshop die zich focust op écht gezonde voeding. Zo zijn deze wraps bijvoorbeeld koolhydraatarm en eiwitrijk. Op hun website vind je veel meer smaakvolle en goede voeding, zoals eiwitrijke pasta’s, suikervrije en vetarme sauzen en proteïne wafels. Mocht je dit recept wel willen maken, maar deze wraps (nog) niet in huis hebben, dan kan je uiteraard ook normale wraps gebruiken.
Zelf döner maken
Aangezien ik van snel en simpel houd heb ik de kant-en-klare kipfilet flakes kebab van de Albert Heijn gebruikt in dit recept. Mocht je wat meer tijd hebben dan kan je de döner ook zelf maken. Hoe? Dat lees je hieronder:
Makkelijke versie
Snijd 200 gram kipfilet in dunne plakken en kruid deze met 10 gram shoarmakruiden. Verhit een scheut olijfolie of bakspray in een koekenpan en bak de kip binnen zo’n 5 minuten goudbruin en gaar.
Uitgebreide versie
Verwarm de oven voor op 175 graden. Snijd 200 gram kipfilet in dunne lange plakken en kruid deze met 10 gram shoarmakruiden. Rijg de kipfilet aan satéprikkers en bak deze in de voorverwarmde oven binnen 50 minuten gaar. Snijd de kip met een scherp mes in reepjes.

Verantwoorde döner wraps
Tip
Dit heb je nodig
Döner wraps
- 2 wraps (Ik gebruikte de wraps van Dline Health)
- 1/2 komkommer
- 1 tomaat
- 1 rode ui
- 2 tl sambal (optioneel)
- 100 g ijsbergsla
- 225 g kipflakes kebab (Albert Heijn) (Je kan ook zelf kebab maken. Snijd kipfilet in dunne plakjes, kruid ze met shoarma kruiden en bak deze gaar.)
- kaas
Yoghurt knoflooksaus
- 1 teen knoflook
- 2 el yoghurt Griekse stijl 2% vet
- 1 el mayonaise
zo maak je het
- Verwarm de grill/tosti ijzer en stop de wraps in het ijzer totdat er lichtbruine strepen ontstaan.
- Snijd ondertussen de komkommer en tomaat in plakken en snijd de rode ui in halve ringen.
- Smeer de sambal op de wraps en beleg met de ijsbergsla, komkommer, tomaat en rode ui. Verdeel er de kipfilet flakes en de kaas over en rol de wraps stevig op.
- Pak de wraps in in zilverfolie en leg ze voor zo'n 4 minuten in de grill/tosti ijzer.
- Maak ondertussen de saus. Snijd de knoflook fijn of gebruik een knoflookpers. Meng de yoghurt met de mayonaise en voeg de knoflook toe. Roer goed. Is de saus wat zurig? Voeg dan een druppel zoetstof of meer mayonaise toe.
- Haal de wraps uit het tosti ijzer en serveer met de yoghurt knoflooksaus.