Speculoos fleurt elke baksel op. Zo ook deze mini speculoos cheesecake! De bodem is gemaakt van het koekje zelf en de romige cheesecake vulling is er mee op smaak gebracht. Nog niet genoeg? De speculoos drizzle maakt het helemaal af! PS: Dit recept is nog hartstikke verantwoord ook!
No bake cheesecake
Deze kleine cheesecakejes worden niet gebakken in de oven. Om ze toch stevig genoeg te maken voeg ik gelantine toe aan het cheesecakemengsel. Door ze hierna voor minimaal 2 uur te laten opstijven worden ze stevig genoeg om te kunnen opeten. Zelf gebruik ik er maar 3, zodat de structuur nog lekker romig blijft. Mocht je een wat steviger gebakje willen die je ‘uit het vuistje’ kan opeten, dan zou ik aanraden om 4 of 5 gelantine blaadjes toe te voegen!
Gelantine tip!
Op de verpakking van gelantine staat aangegeven dat je de blaadjes, na het weken, moet mengen met 5 eetlepels water. Water toevoegen aan je baksel doet echter niet heel veel goeds. Om je cheesecake zo romig mogelijk te maken kun je daarom beter melk gebruiken! Warm de 5 eetlepels melk eerst op in een pannetje, haal het pannetje van het vuur en voeg de gelantine toe. Blijf vervolgens net zo lang roeren tot de gelantine is afgekoeld.

Mini speculoos cheesecake
Tip
Dit heb je nodig
- 3 blaadjes gelantine
- 200 g yoghurt Griekse stijl 2% vet
- 100 g roomkaas light
- 2 el speculoospasta (+ 1 el extra ter decoratie)
- 5 el melk (ik gebruikte sojamelk )
- 10 koekjes speculoos sandwich vanille
zo maak je het
- Week de gelantine voor 5 minuten in koud water.
- Mix ondertussen de Griekse yoghurt en de roomkaas tot een egaal mengsel.
- Verwarm de speculoospasta voor 30 seconden in de magnetron en mix deze door het cheesecake mengsel.
- Los vervolgens de gelantine op in 5 eetlepels hete melk en voeg het toe aan de cheesecake. Mix goed.
- Vet een muffinvorm in met bakspray of boter en leg 6 speculoos sandwich vanille koekjes in de vorm. Hak de overige koekjes in grove stukken en roer dit door het mengsel.
- Giet het beslag in de vormpjes en laat het geheel voor minimaal 2 uur opstijven in de koelkast.
- Smelt de overige eetlepel speculoospasta binnen 30 seconden in de magenetron en drizzle deze over de cheesecakejes. Laat het uitharden in de koelkast en serveer!