Sushi nacho’s

Sushi nacho’s

Yes, yes, yes! Nacho’s, maar dan net even anders. In plaats van de good old Mexicaanse variant gaf ik dit ultieme comfort food een Japanse twist. Zo gebruikte ik zeewier nacho’s van Seamore Food, belegd met onder andere zalm, wasabi en avocado!

Zeewier chips

Om deze chips een extra sushi-twist te geven gebruik ik geen normale nacho’s, maar zeewier nacho’s! Deze chipjes zijn gemaakt van 47 gram zeewier, wat neer komt op 35%! Dit ocean superfood zit vol vitamines en antioxidanten, waardoor jij door het eten van deze chips dus al lekker wat groenten binnenkrijgt. Daarnaast bevatten deze zeegroenten veel vezels, zodat je extra lang een verzadigd gevoel hebt. Hey, en dat allemaal door het eten van chips! 😉

De zeewier nacho’s van Seamore Food zijn te verkrijgen bij Crips, De Notenshop en Jumbo.

Sushi nacho's

Sushi nacho’s

Yum yum yum! Wie wilt dit nou niet? Nacho's met een Japanse twist!
Gang Borrelhapje
Porties 1 schaal
Totale tijd 15 minuten

Tip

De Seamore zeewier chips zijn te koop bij Crisp, De Notenshop en Jumbo!

Dit heb je nodig
  

  • 2 el mayonaise
  • 1 tl wasabi
  • 100 g warmgerookte zalm flakes
  • 1 zak zeewier chips (van Seamore Food)
  • 50 g geraspte cheddar
  • 50 g geraspte kaas (ik gebruikte pittige geraspte kaas)
  • 2 bosuitjes
  • 1/2 avocado
  • sriracha saus
  • 1 tl sesamzaadjes

zo maak je het
 

  • Verwarm de oven voor op 200 graden.
  • Meng de mayonaise met de wasabi en roer de warmgerookte zalm hier doorheen.
  • Bedek een ovenschaal met bakpapier en verdeel de nacho's hierover. Beleg de nacho's met de warm gerookte zalm en verdeel hier de geraspte cheddar en geraspte kaas over.
  • Snijd de bosuitjes in ringen en verdeel de helft over de nacho's.
  • Zet de nacho's in de oven voor zo'n 7 minuten of totdat de kaas is gesmolten. Snijd ondertussen de avocado in blokjes.
  • Haal de nacho's uit de oven en maak af met de avocado, srirachasaus en de sesamzaadjes.
Trefwoord Comfort food, Makkelijk