Makkelijke appelcake

Makkelijke appelcake

Deze appelcake is niet alleen makkelijk, je hebt er ook maar vijf ingrediënten voor nodig én hij is nog lekker verantwoord ook! Een luchtige én smaakvolle cake, zonder suiker. Yes, yes, deze variant op de normale appeltaart wil je!

Makkelijke appelcake

Een heerlijk luchtige appelcake, gemaakt met slechts vijf ingrediënten.
Gang Nagerecht
Porties 1 cake
Totale tijd 50 minuten

Tip

Eten er geen kinderen mee? Voeg dan 2 eetlepels van jouw favoriete drank, zoals Licor 43, Brandy of Amaretto, toe aan de appeltjes. 

Dit heb je nodig
  

  • 4 zoete appels
  • 1 tl kaneel
  • 3 eieren
  • 4 tl zoetstof (je kan de zoetstof ook vervangen door 200 g honing of suiker)
  • 250 g tarwebloem

zo maak je het
 

  • Verwarm de oven voor op 180 graden.
  • Snijd de appels in stukken en meng deze met de kaneel. Zet even aan de kant.
  • Doe de eieren samen met de zoetstof in een vetvrije kom en klop deze op totdat je een licht gelige crème hebt (pieken).
  • Voeg beetje bij beetje de bloem door en blijf roeren tot een glad beslag.
  • Bedek een springvorm met bakpapier of vet deze in met bakspray en stort de appels in de vorm. Giet het beslag hier overheen en schud zachtjes met de vorm om het beslag gelijkmatig te verdelen.
  • Zet de taart in de oven en bak deze binnen 35 tot 40 minuten goudbruin en gaar.
  • Laat de taart afkoelen en serveer!
Trefwoord Gezond, Makkelijk, Snel


Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Rating recept