Speculoos bananenbrood

Speculoos bananenbrood

Alles wordt lekkerder van speculoos. Laat staan een baksel wat uit zichzelf al ontzettend lekker is! Van dit speculoos bananenbrood kan je dan ook niet maar één plakje nemen. Vries het snel in, voor je het hele brood achter de kiezen hebt ;-).

Bananenbrood met dadels

Dit is de eerste keer dat ik dadels toevoeg aan mijn bananenbrood en zeker niet de laatste keer! Door de dadels wordt je baksel niet alleen een stuk zoeter, maar ook een stuk smeuïger. Dadels bevatten vrij veel calorieën en suikers, maar doordat je slechts een beperkt aantal toevoegt aan je baksel lopen de macro’s niet meteen de spuigaten uit. Je weet wat ze zeggen hè: it’s all about balance.

Speculoos bananenbrood

Mijn favoriete ingrediënten en mijn favoriete baksel samenvoegen was het beste idee ooit. Zie hier: het speculoos bananenbrood!!
Gang Ontbijt, Tussendoortje
Porties 1 bananenbrood
Totale tijd 1 uur

Tip

Lekker met een klodder yoghurt!

Dit heb je nodig
  

  • 50 g dadels
  • 3 bananen
  • 2 eieren
  • 100 ml (soja)melk
  • 100 g tarwebloem
  • 100 g havermeel
  • 16 g bakpoeder
  • 2 el speculoospasta
  • speculoos koekjes

zo maak je het
 

  • Verwarm de oven voor op 175 graden.
  • Week de dadels in kokend water en zet even aan de kant.
  • Prak of pureer de bananen en meng het met de overige natte ingrediënten. Meng in een andere kom de droge ingrediënten met een snuf zout.
  • Maal de dadels fijn en voeg deze toe aan de natte ingrediënten. Meng goed.
  • Mix alle ingrediënten samen tot een egaal beslag.
  • Smelt de speculoospasta in de magnetron en roer dit door het beslag.
  • Bedek een cakevorm met bakpapier en giet het beslag hierin. Verkruimel de speculooskoekjes over de bovenkant en bak het geheel binnen 45 – 50 minuten goudbruin en gaar.
Trefwoord Gezond, Makkelijk, Ontbijt