Poke bowl met pulled zalm

Poke bowl met pulled zalm

Klinkt best fancy hè? Pokebowl met pulled zalm. Misschien is het gerecht het ook wel, maar de bereiding absoluut niet. Deze pokebowl met onder andere zalm, mango, komkommer en wortel zet je namelijk al binnen 10 minuten op tafel. Een kind kan de was doen!

Poke bowl met pulled zalm

Een makkelijke en verantwoorde bowl die je binnen 10 minuten op tafel zet.
Gang Bijgerecht
Porties 2 personen
Totale tijd 10 minuten

Dit heb je nodig
  

  • 150 g rijst (Extra snel? Gebruik de snelle rijst van Lassie)
  • 200 – 300 g verse zalm
  • 1 el sesamolie
  • 2 el sojasaus
  • 1 teen knoflook
  • 1 cm gember
  • 1/2 komkommer
  • 175 g mango
  • 100 g wortel julienne
  • 125 g wakame
  • wasabi mayonaise (1 el mayonaise, 1 el Griekse yoghurt, wasabi naar smaak.)

zo maak je het
 

  • Bereid de rijst zoals aangegeven op de verpakking.
  • Pers de knoflook en rasp de gember en meng met de sesamolie en sojasaus.
  • Snijd de zalm in blokjes van ongeveer 1 cm en stop deze in de kom met marinade. Roer goed zodat alle stukjes bedekt zijn.
  • Verhit een scheut olijfolie in een pan en bak de zalmblokjes binnen ongeveer 5 minuten gaar.
  • Snijd ondertussen de komkommer en mango in blokjes en de bosui in ringetjes.
  • Verdeel naar wens rijst, wortel julienne, komkommer, mango en zeewiersalade over twee borden.
  • Haal de zalm uit de pan en trek uit elkaar met twee vorken.
  • Maak af met wat bosuitjes en wasabi mayonaise!
Trefwoord Makkelijk, Snel, Verantwoord