Pita’s met pittige soja-honing kip

Pita’s zijn ideaal, je kan ze namelijk vullen met van alles, zoals sloppy joe of romige avocado kipsalade! Superfijn na een lange dag om deze snelle maaltijd op tafel te zetten. Deze variant met kip en pittige sojahoning dressing is heerlijk met ijsbergsla en komkommer, lekker zomers!

Pita’s met pittige honing-soja kip

Lekkere krokante pita's met pittige stukjes kip!
Gang Hoofdgerecht
Porties 2 personen
Totale tijd 20 minuten

Tip

Houd je van pittig? Voeg dan een extra theelepel sambal toe!

Dit heb je nodig
  

  • 300 g kipfilet
  • 2 el maizena
  • 1 teen knoflook
  • 1 el rijstazijn
  • 1 tl gemberpoeder
  • 20 g honing
  • 2 el sojasaus
  • 1 el appelciderazijn
  • 1 tl sambal
  • 2 el water
  • 4 pita broodjes
  • ijsbergsla
  • komkommer

zo maak je het
 

  • Snijd de kipfilet in blokjes en meng 1 eetlepel maïzena met een perste knoflookteen, de rijstazijn en de gemberpoeder.
  •  Roer de kip door het maïzena mengsel en laat dit even staan.
  • Maak onder tussen de marinade door de honing, sojasaus, appelciderazijn en sambal met elkaar te mengen tot een egaal sausje. Zet aan de kant.
  • Bak ondertussen de pita’s zoals aangegeven op de achterkant van de verpakking.
  • Verhit een scheutje olijfolie in een pan en bak de kip in zo’n 5 minuten knapperig en gaar. Haal deze uit de pan.
  • Verwarm vervolgens de marinade in een pannetje. Meng ondertussen de maïzena met het water tot een papje en giet dit bij de marinade. Roer goed door en haal van het vuur zodra deze goed is ingedikt
  • Doe de kip bij het pannetje en zorg dat alle stukjes bedekt zijn met marinade.
  • Snijd de komkommer in plakjes en beleg de pita broodjes met komkommer, ijsbergsla en de gemarineerde kip. Voor de echte die hards kun je nog extra sambal op je broodje smeren!