Gezonde carrot cake

Gezonde carrot cake

Carrot cake, aka worteltjestaart, is (naast cheesecake) mijn favo gebakje. Dit baksel is luchtig door de wortels, kruidig door de kaneel en speculaas en heerlijk romig door de cream cheese frosting. Loopt het water je al in de mond? Dan mag je deze healthy version niet missen ;).

Gezonde carrot cake

Carrot cake, aka worteltjestaart, is (naast cheesecake) mijn favo gebakje. Dit baksel is luchtig door de wortels, kruidig door de kaneel en speculaas en heerlijk romig door de cream cheese frosting. Loopt het water je al in de mond? Dan mag je deze healthy version niet missen.
Gang Ontbijt, Tussendoortje
Porties 1 cake
Totale tijd 1 uur

Tip

Je kan deze carrot cake zo’n 3 dagen bewaren in de koelkast. 

Dit heb je nodig
  

Carrot cake

  • 2 bananen
  • 2 eieren
  • 1 ei-eiwit
  • 1 tl vanille aroma
  • 1 el appelazijn
  • 100 g havermout
  • 100 g speltmeel
  • 2 tl bakpoeder
  • 2 tl kaneel
  • 1 tl speculaaskruiden
  • 2 scoops speculaas whey (optioneel)
  • 20 g walnoten (+ extra voor het versieren)
  • 25 g rozijnen
  • 2 el honing (optioneel)

Cream cheese frosting

  • 250 g ricotta
  • 200 g roomkaas
  • 2 el honing
  • 1 sinaasappel

zo maak je het
 

  • Verwarm de oven voor op 175 graden.
  • Prak de bananen met een vork of pureer ze in de keukenmachine.
  • Mix de bananenpuree met de eieren, de vanille aroma en de appelazijn in een mengkom. Mocht je geen eiwitpoeder gebruiken, voeg dan een extra banaan toe.
  • Maal vervolgens de havermout in een keukenmachine fijn tot havermeel en voeg dit samen met de speltmeel, bakpoeder en een snuf zout toe aan de mengkom. Voeg als laatste de kaneel, speculaaskruiden en eventueel de speculaas whey toe.
  • Ben je een echte zoetekauw? Breng het beslag op smaak 2 eetlepels honing.
  • Hak de walnoten grof en roer deze samen met de rozijnen door het bananenbrood mengsel.
  • Bedek een springvorm van 19 cm met bakpapier of vet deze in met bakspray.
  • Giet het beslag in de vorm en bak het bananenbrood voor ongeveer 40 tot 45 minuten in de voorverwarmde oven.
  • Meng ondertussen de ricotta met de roomkaas en de honing.
  • Rasp de schil van een sinaasappel en roer dit door de cream cheese heen. Zet het even weg in de koelkast.
  • Haal de cake uit de oven. Controleer goed of het bananenbrood gaar is door met een satéprikker in het midden van de cake te prikken. Zit er geen (nat)beslag meer aan? Dan is hij gaar!
  • Zodra de cake is afgekoeld kun je hem besmeren met de cream cheese frosting. Maak af met wat sinaasappel schil en walnoten.
Trefwoord Comfort food, Gezond


Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Rating recept