Truffelpasta met gepofte tomaatjes

Truffelpasta met gepofte tomaatjes

Pasta kan wat mij betreft elke dag. En al helemaal deze romige tagliatelle met truffelsaus, kip en gepofte tomaatjes. Klaar binnen 15 minuten en minsten net zo snel weer op ;-). Dit moet je proberen!

Truffelpasta met gepofte tomaatjes

Een heerlijk romige pasta met mijn favo ingrediënt: truffel!
Gang Hoofdgerecht
Porties 2 personen
Totale tijd 15 minuten

Dit heb je nodig
  

  • 1 ui
  • 1 teen knoflook
  • 200 g cherry tomaten
  • 200 g kipfilet
  • 160 g tagliatelle
  • 100 g zuivelspread light
  • 2 tl truffel tapenade
  • 150 g tomatenblokjes uit blik
  • handje rucola

zo maak je het
 

  • Verwarm de oven op 180 graden. Snipper de ui en snijd de knoflook fijn.
  • Bedek een bakplaat met bakpapier en verdeel de tomaatjes hierover. Breng op smaak met wat olie of bakspray en zoet en peper. Bak voor 15 minuten in de voorverwarmde oven.
  • Verwarm wat bakspray of olie in een koekpan en fruit de ui en knoflook. Voeg de blokjes kipfilet toe en bak binnen zo’n 5 minuten (bijna) gaar.
  • Kook ondertussen de tagliatelle zoals aangegeven op de verpakking en meng in een bakje de zuivelspread met de truffel tapenade.
  • Giet de tomatenblokjes bij de kip en voeg het truffel-roommengsel toe. Breng aan de kook en blijf roeren.
  • Giet de pasta af. Doe in de pan met saus en roer goed door elkaar heen.
  • Breng op smaak met zout en peper en serveer met de rucola en gepofte tomaatjes.
Trefwoord Comfort food, Makkelijk, Snel