Ga terug

Truffelpasta met gepofte tomaatjes

Een heerlijk romige pasta met mijn favo ingrediënt: truffel!
Gang Hoofdgerecht
Porties 2 personen
Totale tijd 15 minuten

Dit heb je nodig
  

  • 1 ui
  • 1 teen knoflook
  • 200 g cherry tomaten
  • 200 g kipfilet
  • 160 g tagliatelle
  • 100 g zuivelspread light
  • 2 tl truffel tapenade
  • 150 g tomatenblokjes uit blik
  • handje rucola

zo maak je het
 

  • Verwarm de oven op 180 graden. Snipper de ui en snijd de knoflook fijn.
  • Bedek een bakplaat met bakpapier en verdeel de tomaatjes hierover. Breng op smaak met wat olie of bakspray en zoet en peper. Bak voor 15 minuten in de voorverwarmde oven.
  • Verwarm wat bakspray of olie in een koekpan en fruit de ui en knoflook. Voeg de blokjes kipfilet toe en bak binnen zo’n 5 minuten (bijna) gaar.
  • Kook ondertussen de tagliatelle zoals aangegeven op de verpakking en meng in een bakje de zuivelspread met de truffel tapenade.
  • Giet de tomatenblokjes bij de kip en voeg het truffel-roommengsel toe. Breng aan de kook en blijf roeren.
  • Giet de pasta af. Doe in de pan met saus en roer goed door elkaar heen.
  • Breng op smaak met zout en peper en serveer met de rucola en gepofte tomaatjes.