Truffelpasta 2.0 met pulled chicken en champignons

Truffelpasta 2.0 met pulled chicken en champignons

Herinner je mijn truffelpasta nog? Dit is een nieuwe variatie op het populaire recept! Nu lekker met zongedroogde tomaatjes, champignons en pulled chicken. Opnieuw een aanrader! 😉

Truffeltapenade

In mijn recepten voor truffelpasta gebruik ik truffel tapenade om de saus mee te maken. Maar… welke kies je? Zelf gebruik ik het liefst de truffel tapenade van de Jumbo. In vergelijking met andere soorten zijn deze macro’s namelijk het gunstigst! Andere soorten bevatten vaak meer calorieën en vet.

Truffelpasta 2.0 met pulled chicken en champignons

Opnieuw een romige pasta met truffel! Nu met zongedroogde tomaatjes, pulled chicken en champignons.
Gang Hoofdgerecht
Porties 2 personen
Totale tijd 20 minuten

Tip

Eet deze pasta warm of als koude pastasalade!

Dit heb je nodig
  

  • 1 bouillonblokje
  • 200 g kipfilet
  • 80 g volkoren penne
  • 1 ei
  • 100 g zuivelspread light
  • 1 tl truffel tapenade
  • 200 g kastanje champignons
  • 8 zongedroogde tomaten
  • 12 cherry tomaten
  • handje rucola

zo maak je het
 

  • Breng een ruime pan water aan de kook met een bouillonblokje. Voeg de kipfilet toe en laat 3 minuten koken. Voeg vervolgens de penne toe en laat het geheel nog 6 minuten koken. Stop ook het ei in de pan en kook nogmaals 6 minuten. In totaal kookt de kip 15 minuten, de penne 12 en het ei 6.
  • Snijd ondertussen de champignons in plakjes en bak deze binnen 5 minuten gaar.
  • Meng de zuivelspread met de truffeltapanade, snijd de zongedroogde tomaatjes in stukjes en halveer de cherry tomaten.
  • Giet de pasta af, laat het ei schrikken en trek de kipfilet uit elkaar met twee vorken.
  • Meng de penne met de truffelspread, de champignons, tomaatjes en pulled chicken. Maak af met de rucola en het gekookte eitje.
Trefwoord Comfort food, Makkelijk, Snel