Ga terug

Truffelpasta 2.0 met pulled chicken en champignons

Opnieuw een romige pasta met truffel! Nu met zongedroogde tomaatjes, pulled chicken en champignons.
Gang Hoofdgerecht
Porties 2 personen
Totale tijd 20 minuten

Tip

Eet deze pasta warm of als koude pastasalade!

Dit heb je nodig
  

  • 1 bouillonblokje
  • 200 g kipfilet
  • 80 g volkoren penne
  • 1 ei
  • 100 g zuivelspread light
  • 1 tl truffel tapenade
  • 200 g kastanje champignons
  • 8 zongedroogde tomaten
  • 12 cherry tomaten
  • handje rucola

zo maak je het
 

  • Breng een ruime pan water aan de kook met een bouillonblokje. Voeg de kipfilet toe en laat 3 minuten koken. Voeg vervolgens de penne toe en laat het geheel nog 6 minuten koken. Stop ook het ei in de pan en kook nogmaals 6 minuten. In totaal kookt de kip 15 minuten, de penne 12 en het ei 6.
  • Snijd ondertussen de champignons in plakjes en bak deze binnen 5 minuten gaar.
  • Meng de zuivelspread met de truffeltapanade, snijd de zongedroogde tomaatjes in stukjes en halveer de cherry tomaten.
  • Giet de pasta af, laat het ei schrikken en trek de kipfilet uit elkaar met twee vorken.
  • Meng de penne met de truffelspread, de champignons, tomaatjes en pulled chicken. Maak af met de rucola en het gekookte eitje.