Herinner je mijn eerste truffelpasta nog? Het is tijd voor een nieuwe variatie op dit populaire recept! Ontdek deze heerlijke pasta met zongedroogde tomaatjes, champignons en pulled chicken. Opnieuw een echte aanrader 😉
In mijn recepten voor truffelpasta gebruik ik vooral truffel tapenade om de saus mee te maken. Maar… welke kies je? Zelf gebruik ik het liefst de truffel tapenade van de Jumbo. In vergelijking met andere soorten zijn deze macro’s namelijk het gunstigst! Andere soorten bevatten vaak meer calorieën en vet.
Truffelpasta 2.0 met pulled chicken en champignons
Opnieuw een romige pasta met truffel! Nu met zongedroogde tomaatjes, pulled chicken en champignons.
Tip
Eet deze pasta warm of als koude pastasalade!
Dit heb je nodig
- 1 bouillonblokje
- 200 g kipfilet
- 80 g volkoren penne
- 1 ei
- 100 g zuivelspread light
- 1 tl truffel tapenade
- 200 g kastanje champignons
- 8 zongedroogde tomaten
- 12 cherry tomaten
- handje rucola
zo maak je het
- Breng een ruime pan water aan de kook met een bouillonblokje. Voeg de kipfilet toe en laat 3 minuten koken. Voeg vervolgens de penne toe en laat het geheel nog 6 minuten koken. Stop ook het ei in de pan en kook nogmaals 6 minuten. In totaal kookt de kip 15 minuten, de penne 12 en het ei 6.
- Snijd ondertussen de champignons in plakjes en bak deze binnen 5 minuten gaar.
- Meng de zuivelspread met de truffeltapanade, snijd de zongedroogde tomaatjes in stukjes en halveer de cherry tomaten.
- Giet de pasta af, laat het ei schrikken en trek de kipfilet uit elkaar met twee vorken.
- Meng de penne met de truffelspread, de champignons, tomaatjes en pulled chicken. Maak af met de rucola en het gekookte eitje.