Net zoals tarwe is spelt een oergraan. Deze graansoort heeft een wat pittigere en nootachtige smaak en bevat meer eiwit. Dit bananenbrood is volledig gemaakt van spelt graan, waardoor hij een stuk compacter en vullender is. Het perfecte tussendoortje om je honger te stillen!
Spelt bananenbrood
Spelt bananenbrood: een lekker stevige en vullende variant!
Dit heb je nodig
- 3 bananen (+1 extra ter decoratie)
- 2 eieren
- 1 eiwit
- 180 g speltmeel
- 1 tl bakpoeder
- 1 tl speculaaskruiden
- 1 snuf zout
- honing of zoetstof (optioneel)
- 2 scoops whey poeder speculaas (optioneel)
zo maak je het
- Verwarm de oven voor op 175 graden.
- Prak 3 bananen met een vork of pureer ze in de keukenmachine.
- Mix de bananenpuree met de eieren totdat deze volledige opgenomen zijn.
- Voeg het speltmeel, bakpoeder, een snuf zout en de speculaaskruiden toe aan het banaan-ei mengsel. Voeg eventueel als laatste de (speculaas) whey toe en meng het tot een glad beslag.
- Ben je een echte zoetekauw? Breng het beslag op smaak met vloeibare zoetstof of 2 eetlepels honing.
- Bedek een cakevorm met bakpapier en giet het mengsel in de vorm.
- Snijd de laatste banaan in de lengte doormidden en leg deze bovenop het bananenbrood mengsel.
- Bak het bananenbrood voor ongeveer 40 tot 45 minuten in de voorverwarmde oven.
- Haal de cake uit de oven. Controleer goed of het bananenbrood gaar is door met een satéprikker in het midden van de cake te prikken. Zit er geen (nat)beslag meer aan? Dan is hij gaar!