Elke maaltijd met naanbrood is op zich al een feestje, maar deze variant met pulled chicken en guacamole slaat alles! Makkelijk, vullend, lekker en ook nog eens redelijk gezond. Dit wil je (en kan je) elke dag wel eten.
Naanbrood met pulled chicken en guacamole
Tip
Snijd de overgebleven citroen in plakjes en vries deze in. Gebruik ze om een glas water koud én lekker van smaak te maken!
Dit heb je nodig
- 300 g kipfilet
- 1 bouillionblokje
- kip kruiden (pikant)
- 125 g champignons
- 0,5 rode peper
- 1 rode ui
- 1 teen knoflook
- 2 avocado's
- 0,5 citroen
- 4 kleine knoflook en koriander naanbroden
zo maak je het
- Verwarm de oven voor op 200 graden.
- Snijd de kip in stukken en kook deze samen met het bouillonblokje in 15 minuten gaar.
- Snijd de champignons in plakjes. Verhit een scheut olijfolie of bakspray in een pan en bak de champignons in zo’n 8 minuten gaar. Breng op smaak met zout en peper en zet de gebakken champignons aan de kant.
- Snijd ondertussen de ui, knoflook en rode peper in grove stukken.
- Maal de avocado samen met de gesneden ui, knoflook en peper in de keukenmachine tot een grove guacamole. Voeg op het laatste wat citroensap en zout en peper toe.
- Besprenkel de naanbroodjes met water en bak deze voor 3 tot 4 minuten in de voorverwarmde oven.
- Giet de kip af en trek deze uit elkaar met twee vorken of maak er pulled chicken van met behulp van een handmixer. Kruid de stukjes vervolgens met de (pikante) kipkruiden en roer goed door.
- Haal de naan uit de oven en verdeel de guacamole hierover. Maak af met de gebakken champignons en pulled chicken.