Het perfecte bananenbrood

Het perfecte bananenbrood is luchtig, smeuïg, vullend én goed van smaak. O ja… ook nog eens gezond. Het lijkt misschien te veel gevraagd, maar dit bananenbrood got it all!

Het perfecte bananenbrood

Perfectie bestaat niet? Nou dus wel! Dit bananenbrood heeft namelijk alles wat je van een bananenbrood verwacht.
Gang Ontbijt, Tussendoortje
Porties 1 bananenbrood
Totale tijd 55 minuten

Tip

Serveer een plak bananenbrood met een laag pindakaas!

Dit heb je nodig
  

  • 3 bananen
  • 2 eieren
  • 1 eiwit
  • 150 g magere kwark
  • 130 g tarwebloem
  • 100 g amandelmeel
  • 2 tl bakpoeder
  • 1 tl vanille extract
  • 6 g vanillesuiker
  • 2 el honing (optioneel)
  • vloeibare zoetstof (optioneel)

zo maak je het
 

  • Verwarm de oven voor op 175 graden.
  • Prak 3 bananen met een vork of pureer ze in de keukenmachine.
  • Mix de bananenpuree met de eieren, de kwark en het vanille extract in een mengkom.
  • Voeg de tarwebloem, amandelmeel, baking soda, vanille suiker en een snuf zout toe aan het banaan-ei mengsel. Meng dit tot een egaal beslag.
  • Ben je een echte zoetekauw? Breng het beslag op smaak met vloeibare zoetstof of 2 eetlepels honing.
  • Bedek een cakevorm met bakpapier en giet het mengsel in de vorm.
  • Bak het bananenbrood voor ongeveer 40 tot 45 minuten in de voorverwarmde oven.
  • Haal de cake uit de oven. Controleer goed of het bananenbrood gaar is door met een satéprikker in het midden van de cake te prikken. Zit er geen (nat)beslag meer aan? Dan is hij gaar!
Trefwoord Makkelijk