Hallo makkelijk recept die binnen 15 minuten klaar is! Deze pitabroodjes gevuld met een pittig tomaten–gehaktmengsel worden ook wel Sloppy Joe genoemd. In dit recept worden de broodjes afgetopt met ijsbergsla, augurk en gefrituurde uitjes. Succes gegarandeerd!
Waar en hoe dit broodje precies is verzonnen, weet niemand zeker, maar de verhalen gaan dat deze maaltijd zijn oorsprong kent in de Verenigde Staten. Een kok genaamd Joe maakte deze ‘los-vleessandwiches’ (gatver??) in Iowa, waar het een hit werd en zich verspreidde over de rest van de VS.
Een Sloppy Joe kan je met van alles en nog wat afmaken. Je kan, zoals ik, augurken, ijsbergsla en gefrituurde uitjes gebruiken, maar er is volop variatie mogelijk! Hieronder een paar opties:
– Knapperige bacon
– Coleslaw
– Zure room
– Kaas
– Rode ui
– Jalapeños
– Gebruik volkoren pitabroodjes voor een gezondere variant.
Pita Sloppy Joe
Tip
Dit heb je nodig
- 4 pita broodjes
- 300 g gehakt (ik gebruikte mager rundergehakt )
- 2 tenen knoflook
- 1 ui
- 1 paprika
- 150 ml passata
- 75 ml barbecuesaus (ik gebruikte barbecuesaus zonder suiker)
- chilivlokken
- ijsbergsla (optioneel)
- 8 plakken augurk (optioneel)
- 4 el gefrituurde uitjes (optioneel)
zo maak je het
- Bereid de pita broodjes zoals aangegeven op de verpakking.
- Rul het gehakt in een voorverwarmde pan zonder boter.
- Snijd ondertussen de knoflook fijn, snipper de ui en snijd de paprika in kleine blokjes.
- Laat het gehakt uitlekken in een vergiet en bak de ui, knoflook en paprika voor zo'n 5 minuten in dezelfde pan.
- Voeg na 5 minuten de gehakt, passata, barbecuesaus en chilivlokken naar smaak toe en breng het geheel aan de kook. Laat het geheel 5 minuten pruttelen op laag vuur.
- Snijd ondertussen de pita's open en beleg deze met ijsbergsla en augurk.
- Schep het gehaktmengsel in de broodjes en maak af met de gefrituurde uitjes.