Bananenbrood met jam

Bananenbrood met jam

Wel eens een plak bananenbrood met jam door het bananenbrood geproefd in plaats van als beleg? Door de jam (naja… eigenlijk vruchtenspread minder suiker) door het beslag heen te drizzelen krijgt je hele baksel een fruitige smaak. In dit recept heb ik frambozen spread gebruikt, maar je kan uiteraard gebruiken wat jij lekker vindt!

Bananenbrood met jam

Gang Ontbijt, Tussendoortje
Porties 1 bananenbrood
Totale tijd 1 uur

Tip

Zitten er wat gaten in de cake? Vul deze dan op met extra jam!

Dit heb je nodig
  

  • 150 g volkoren tarwemeel
  • 100 g bloem
  • 2 tl bakpoeder
  • 3 bananen
  • 2 eieren
  • 1 ei-eiwit
  • 6 el frambozen fruitspread minder suiker

zo maak je het
 

  • Verwarm de oven voor op 175 graden.
  • Meng het volkoren tarwemeel, de bloem, het bakpoeder en een snuf zout goed door elkaar.
  • Prak de bananen met een vork of maal ze fijn met behulp van een keukenmachine.
  • Voeg de bananenpuree en eieren toe aan het meel mengsel. Mix alles goed door elkaar tot er een egaal beslag ontstaat.
  • Bedek een cakevorm met bakpapier en giet hier de helft van het beslag in. Verdeel 3 eetlepels vruchtenspread over het beslag en maak met behulp van een satéprikker swirls.
  • Giet de andere helft van het beslag hier over en doe het zelfde met de laatste 3 eetlepels vruchtenspread.
  • Bak het bananenbrood zo'n 40 tot 45 minuten in de voorverwarmde oven.
  • Haal de cake uit de oven. Controleer goed of het bananenbrood gaar is door met een satéprikker in het midden van de cake te prikken. Zit er geen (nat)beslag meer aan? Dan is hij gaar!
Trefwoord Gezond, Makkelijk


Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Rating recept