Heerlijke pita's met pittig gehakt in tomatensaus.
Gang Hoofdgerecht
Porties 2personen
Totale tijd 15 minutenminuten
Tip
Dit recept is ook erg lekker met extra kaas! Deze kun je of in de pita's laten smelten of door het gehakt mengsel heen roeren.
Dit heb je nodig
4pita broodjes
300ggehakt(ik gebruikte mager rundergehakt )
2tenenknoflook
1ui
1paprika
150mlpassata
75mlbarbecuesaus(ik gebruikte barbecuesaus zonder suiker)
chilivlokken
ijsbergsla(optioneel)
8plakkenaugurk(optioneel)
4elgefrituurde uitjes(optioneel)
zo maak je het
Bereid de pita broodjes zoals aangegeven op de verpakking.
Rul het gehakt in een voorverwarmde pan zonder boter.
Snijd ondertussen de knoflook fijn, snipper de ui en snijd de paprika in kleine blokjes.
Laat het gehakt uitlekken in een vergiet en bak de ui, knoflook en paprika voor zo'n 5 minuten in dezelfde pan.
Voeg na 5 minuten de gehakt, passata, barbecuesaus en chilivlokken naar smaak toe en breng het geheel aan de kook. Laat het geheel 5 minuten pruttelen op laag vuur.
Snijd ondertussen de pita's open en beleg deze met ijsbergsla en augurk.
Schep het gehaktmengsel in de broodjes en maak af met de gefrituurde uitjes.