Mijn favoriete bananenbrood is toch wel met kokos en hier varieer ik dan ook graag mee! Zoals bij deze variant met cranberry’s. De tropische smaken in combinatie met het zoete fruit maken elke hap een feestje.
Kokos bananenbrood met cranberry’s
Mijn favoriete bananenbrood is toch wel met kokos en hier varieer ik dan ook graag mee! Zoals bij deze variant met cranberry’s. De tropische smaken in combinatie met het zoete fruit maken elke hap een feestje.
Tip
Je kan de baking soda ook vervangen door bakpoeder!
Dit heb je nodig
- 3 bananen
- 2 eieren
- 1 ei-eiwit
- 100 g tarwebloem
- 100 g havermeel
- 2 tl baking soda
- 30 g kokosrasp
- 40 g gedroogde cranberry's
- vloeibare zoetstof of 2 el honing (optioneel)
- kokosnoot whey (optioneel)
zo maak je het
- Verwarm de oven voor op 175 graden.
- Prak 3 bananen met een vork of pureer ze in de keukenmachine.
- Mix de bananenpuree met de eieren totdat deze helemaal zijn opgenomen.
- Voeg de tarwebloem, havermeel, baking soda, een snuf zout en eventueel de whey toe aan het banaan-ei mengsel. Meng dit tot een egaal beslag.
- Ben je een echte zoetekauw? Breng het beslag op smaak met vloeibare zoetstof of 2 eetlepels honing.
- Roer als laatste de kokosrasp en de cranberry’s door het beslag.
- Bedek een cakevorm met bakpapier en giet het mengsel in de vorm.
- Bak het bananenbrood voor ongeveer 40 tot 45 minuten in de voorverwarmde oven.
- Haal de cake uit de oven. Controleer goed of het bananenbrood gaar is door met een satéprikker in het midden van de cake te prikken. Zit er geen (nat)beslag meer aan? Dan is hij gaar!