Banaan bacon bites in whiskey marinade

Banaan bacon bites in whiskey marinade

Niet zo heel gezond, wel héél erg lekker: banaan bacon bites. Banaan met bacon is misschien niet de meest voor de hand liggende combinatie, maar zeker één om uit te proberen. Samen met de whiskey dressing hebben deze hapjes zowel zoete als zoute smaken. Klinkt goed, toch?

Banaan bacon bites in whiskey marinade

Gang Borrelhapje
Porties 12 hapjes
Totale tijd 30 minuten

Tip

Laat de banaan een nacht marineren in de whiskey dressing voor een intensere smaak.

Dit heb je nodig
  

  • 2 bananen
  • 12 tot 16 plakken gerookt ontbijtspek
  • 4 el honing
  • 1 borrelglas whiskey (voor de echte whiskey liefhebben kan je ook 2 glaasjes toevoegen)

zo maak je het
 

  • Snijd elke banaan, afhankelijk van de grootte, in 6 tot 8 stukken.
  • Mix de honing en whiskey tot een egale dressing.
  • Leg de bananenstukjes in een diepbord en schenk de dressing hierover. Zorg ervoor dat de stukken helemaal bedekt zijn. Dek het bord vervolgens af en zet deze voor minimaal 15 minuten in de koelkast.
  • Verwarm ondertussen de oven op 200 graden.
  • Haal de bananen uit de koelkast en omwikkel ze met het gerookte ontbijtspek. Bewaar de overgebleven dressing.
  • Bedek een ovenplaat met bakpapier en leg hier de banaan-bacon rolletjes op.
  • Bak de rolletjes zo’n 20 minuten tot de spek krokant en goudbruin is.
  • Serveer de banaan-bacon rolletjes warm en schenk de overgebleven dressing erover.
Trefwoord Comfort food, Makkelijk