Marmercake, wie kent deze klassieker niet? In dit recept steken wij deze ‘ouderwetse’ cake, bestaande uit vanille en chocolade beslag, in een nieuw jasje. Gemarmerd bananenbrood it is!
Gemarmerd bananenbrood
Marmercake, wie kent deze klassieker niet? In dit recept steken wij deze ‘ouderwetse’ cake, bestaande uit vanille en chocolade beslag, in een nieuw jasje. Gemarmerd bananenbrood it is!
Tip
Let op dat je niet te veel door het beslag roert! Het beslag mengt dan, waardoor je niet het gemarmerde effect krijgt.
Dit heb je nodig
- 2 bananen
- 2 eieren
- 1 eiwit
- 1 tl vanille-extract
- 100 g volkoren tarwemeel
- 50 g havermout
- 1 tl bakpoeder
- 1 tl baking soda
- 3 g vanillesuiker
- 2 el cocaopoeder
- 50 g yoghurt Griekse stijl 2% vet
- 69 g vanille whey (optioneel)
zo maak je het
- Verwarm de oven voor op 175 graden.
- Prak de bananen met een vork of pureer ze in de keukenmachine.
- Meng de bananenpuree met de eieren en het vanille-extract.
- Maal de havermout tot meel in een keukenmachine.
- Voeg het tarwemeel, havermeel, bakpoeder, de baking soda en een snuf zout toe aan het bananenmengsel.
- Voeg als laatste de vanille whey toe en mix dit tot een glad beslag.
- Ben je een echte zoetekauw? Breng het beslag dan op smaak met wat vloeibare zoetstof.
- Giet ongeveer 40% van het beslag in een andere kom. Meng dit goed met de cacaopoeder en yoghurt Griekse stijl.
- Bedek een cakevorm met bakpapier en giet de helft van het vanille mengsel in de vorm.
- Giet het chocolade beslag ook in de vorm en maak het af met de laatste helft vanille.
- Roer met een mes een beetje door het beslag zodat er een swirl ontstaat.
- Bak het bananenbrood voor ongeveer 40 tot 45 minuten in de voorverwarmde oven.
- Haal de cake uit de oven. Controleer goed of het bananenbrood gaar is door met een satéprikker in het midden van de cake te prikken. Zit er geen (nat)beslag meer aan? Dan is hij gaar!