Geef mij elke ochtend maar een grote stapel pannenkoeken… maar dan wel gezond natuurlijk. Dat zijn deze Griekse Yoghurt pannenkoekjes, lekker fluffy door de bakpoeder en bloem, zoet door de blauwe bessen en zeer vullend door de havermout. Zet ze binnen 20 minuten op tafel.
Geen zin om ze ’s ochtends te maken? Bak ze dan van tevoren al in de avond 😉
Griekse yoghurt pannenkoeken
Heerlijk luchtige pannenkoekjes!
Tip
Om de pannenkoekjes sneller gaar te laten worden bak je ze met de deksel op de pan!
Dit heb je nodig
- 150 g yoghurt Griekse stijl 2% vet
- 2 eieren
- 40 g bloem
- 20 g havermout
- 1 tl bakpoeder
- snuf zout
- zoetstof (vloeibaar)
- 50 g blauwe bessen
zo maak je het
- Meng de Griekse yoghurt met de eieren totdat deze helemaal opgenomen zijn.
- Meng in een andere kom de droge ingrediënten door elkaar en voeg dit toe aan het yoghurt-ei mengsel.
- Mix het geheel tot een glad beslag en voeg als laatste een snuf zout en zoetstof naar smaak toe. Schep als laatste de blauwe bessen door het beslag.
- Verhit een scheut olijfolie of bakspray in een koekenpan en schep 3 kleine hoopjes beslag in de pan. Duw ze een beetje plat en bak ze op laag vuur zo'n 3 minuten per kant goudbruin en gaar. Herhaal dit tot al het beslag op is. Tip! Je kan de pannenkoekjes omdraaien als de bovenkant droog is geworden.
- Serveer de pannenkoekjes met wat extra Griekse yoghurt, blauwe bessen en eventueel wat honing!





