Eiwitrijke speculoos donuts

Eiwitrijke speculoos donuts

Eén hapje van deze donuts en je bent verkocht. Ze zijn namelijk minstens zo lekker als een echte donut, maar dan 10x zo gezond! Dit baksel zit vol eiwitten, heeft een luchtige structuur en is lekker zoet door de speculoos. In één woord: YUMMY!

Eiwitpoeder vervangen

In veel baksels en recepten gebruik ik eiwitpoeder (whey), aangezien ik veel in de sportschool te vinden ben en dus veel eiwitten nodig voor optimaal spierherstel. Ik ben mij er echter van bewust dat dit niet voor iedereen even belangrijk is! Mocht jij dus niet letten op je eiwitinname of gewoonweg geen eiwitpoeder gebruiken/in huis hebben, ook dan kan je mijn recepten gewoon maken. Eiwitpoeder kan je namelijk makkelijk vervangen door 1/3e deel bloem of meel. In dit recept gebruik ik bijvoorbeeld 30 gram eiwitpoeder, welk je kan vervangen door 10 gram bloem of meel. Wel is het belangrijk om wat extra smaakmakers toe te voegen aan je baksel of recept, zoals vanille aroma en zoetstof.

Eiwitrijke speculoos donuts

Hmm… deze donuts heeft alles wat een donut hoort te hebben! Behalve de calorieën dan ;).
Gang Tussendoortje
Porties 8 donuts
Totale tijd 30 minuten

Tip

De donuts kan je twee dagen bewaren in een luchtdichte bewaarbak.

Dit heb je nodig
  

Donuts

  • 30 g vanille whey (eiwitpoeder)
  • 35 g tarwebloem
  • 8 g bakpoeder
  • 1 ei
  • 1 ei-eiwit
  • 135 g suikervrije appelmoes
  • 5 ml vloeibare zoetstof
  • 4 speculoos koekjes ((+ één extra ter decoratie))

Frosting

  • 60 g zuivelspread light
  • 20 g vanille whey (eiwitpoeder)
  • 10 ml amandelmelk
  • 2 tl speculoospasta

zo maak je het
 

  • Verwarm de oven voor op 175 graden.
  • Mix alle droge ingrediënten in een kom en mix alle natte ingrediënten in een andere kom.
  • Voeg de natte en droge ingrediënten samen en meng het tot een egaal beslag.
  • Breek de speculoos koekjes in stukjes en schep dit door het beslag.
  • Vet een donutvorm in met bakspray en verdeel het donutbeslag hierover. Bak de donuts in 10 tot 12 minuten goudbruin en gaar.
  • Meng ondertussen de zuivelspread, 20 gram vanille whey en de amandelmelk.
  • Haal de donuts als ze gaar zijn uit de oven en laat deze afkoelen. Dip ze vervolgens één voor één in de frosting.
  • Smelt de speculoospasta in 30 seconden en drizzle dit over de frosting. Verkruimel het extra koekje en maak de donuts hiermee af.
Trefwoord Comfort food, Eiwitrijk, Makkelijk