Courgetti met garnalen en spinaziepesto

Spaghetti van courgette, aka courgetti, is een lekkere vervanging voor (een deel) van je pasta. Door de helft van je ‘normale’ portie spaghetti te vervangen door courgetti krijg je niet alleen minder calorieën binnen, maar ook nog eens een veel meer groentes! And that’s not it… ook in de pesto verstoppen we een grote hoeveelheid spinazie. Ik zeg: hallo gezonde maaltijd!

Courgetti zijn eigenlijk gewoon dunne sliertjes courgette. Om je calorieën inname te beperken, of omdat je het lekker vindt, kun je een deel van je spaghetti vervangen door deze groentepasta. De dunne sliertjes hoef je echt niet helemaal zelf te gaan snijden (en dat wil je ook niet), maar kun je gemakkelijk makken door middel van een mandoline of spirelli. Zelf gebruik ik een spirelli, welke je kan kopen bij de Blokker. Mocht je nou helemaal voor gemakkelijk willen kiezen, kan je tegenwoordig ook kant-en-klare courgetti kopen bij de supermarkt!

Courgetti met garnalen en spinaziepesto

Spaghetti van courgette, aka courgetti, is een lekkere vervanging voor (een deel) van je pasta. Door de helft van je 'normale' portie spaghetti te vervangen door courgetti krijg je niet alleen minder calorieën binnen, maar ook nog eens een veel meer groentes! And that's not it… ook in de pesto verstoppen we een grote hoeveelheid spinazie. Ik zeg: hallo gezonde maaltijd!
Gang Hoofdgerecht
Porties 2 personen
Totale tijd 15 minuten

Tip

Je kan zelf spelen met de verhouding spaghetti/courgetti!

Dit heb je nodig
  

  • 1 courgette
  • 100 g volkoren spaghetti
  • 200 g garnalen
  • 1 tl knoflookpoeder
  • 1 tl uienpoeder
  • chilivlokken (naar smaak)
  • 200 g spinazie
  • 60 ml olijfolie (extra vierge )
  • 1 flinke teen knoflook
  • 50 g Parmezaanse kaas (+ extra voor het serveren)

zo maak je het
 

  • Maak dunne sliertjes van de courgette met behulp van een mandoline of spirelli.
  • Breng een ruime pan met water aan de kook en kook de spaghetti volgens de aanwijzingen op de verpakking. Voeg de laatste twee minuten de courgetti toe.
  • Kruid ondertussen de garnalen met de knoflookpoeder en uienpoeder en breng ze op smaak met de chilivlokken, zout en peper. Zet de garnalen even aan de kant.
  • Doe 150 g spinazie, olijfolie, knoflook en Parmezaanse kaas in een keukenmachine en maal tot pesto. Breng op smaak met zout en peper.
  • Verhit vervolgens een scheut olijfolie of bakspray in een pan en bak de garnalen in zo'n 3 tot 5 minuten gaar.
  • Voeg 50 g spinazie toe en laat dit slinken.
  • Giet de spaghetti en courgetti af en verdeel over twee borden.
  • Verdeel de gebakken garnalen, spinazie en spinaziepesto over de spaghetti. Maak af met extra Parmezaanse kaas.