Bacon & Crips Pigs in a Blanket

Bacon & Crisps Pigs in a Blanket

Je kent ze wel: de knakworstjes in bladerdeeg, aka Pigs in a Blanket. In dit recept steek ik ze in een nieuw jasje, namelijk met ontbijtspek en een mosterdsaus met knappere chips. En nieuwe, gouden combinatie.

Tips – Calorieën verminderen

In deze hapjes zitten 31 calorieën per stuk. Een stuk minder dan de 50 die er in de ‘normale’ variant zitten. Hoe? Door deze, kleine, aanpassingen:

– Gebruik magere knakworstjes ipv de normale variant.

– Gebruik minder bladerdeeg. Door het uitzetten van de bladerdeeg merk je het niet, maar scheelt het je wel een stuk calorieën.

– Gebruik halfvolle mayonaise als dip. Nog minder calorieën? Meng een eetlepel halfvolle mayonaise met een eetlepel Griekse yoghurt 2%.

– Snijd het randje vet van de ontbijtspek. Scheelt weer vet, maar de smaak blijft net zo lekker!

Bacon & Crisps Pigs in a Blanket

Een heerlijk borrelhapje in een nieuw jasje!
Gang Borrelhapje
Porties 1 schaal
Totale tijd 20 minuten

Tip

Afhankelijk van de oven moet je de hapjes wellicht langer bakken.

Dit heb je nodig
  

  • 3 blaadjes bladerdeeg
  • 1 blik magere knaks
  • ontbijtspek
  • 2 el halfvolle mayonaise
  • 1 tl mosterd
  • 1 handje naturel chips

zo maak je het
 

  • Ontdooi de bladerdeeg en verwarm de oven voor op 200 graden (hetelucht).
  • Snijd de magere knakt in 3 – 4 stukken (afhankelijk hoe groot je je hapjes wil maken), het bladerdeeg in 10 reepjes en de ontbijtspek door tweeën in de lengte.
  • Rol de knaks in de ontbijtspek en vervolgens in het bladerdeeg.
  • Bak de hapjes binnen 10 minuten knapperig en goudbruin.
  • Mix de mayonaise met de mosterd en verkruimel de chips hierover.
  • Serveer de hapjes lauwwarm.
Trefwoord Comfort food, Makkelijk, Snel