Je kent ze wel: de knakworstjes in bladerdeeg, aka Pigs in a Blanket. In dit recept steek ik ze in een nieuw jasje, namelijk met ontbijtspek en een mosterdsaus met knappere chips. En nieuwe, gouden combinatie.
Tips – Calorieën verminderen
In deze hapjes zitten 31 calorieën per stuk. Een stuk minder dan de 50 die er in de ‘normale’ variant zitten. Hoe? Door deze, kleine, aanpassingen:
– Gebruik magere knakworstjes ipv de normale variant.
– Gebruik minder bladerdeeg. Door het uitzetten van de bladerdeeg merk je het niet, maar scheelt het je wel een stuk calorieën.
– Gebruik halfvolle mayonaise als dip. Nog minder calorieën? Meng een eetlepel halfvolle mayonaise met een eetlepel Griekse yoghurt 2%.
– Snijd het randje vet van de ontbijtspek. Scheelt weer vet, maar de smaak blijft net zo lekker!
Bacon & Crisps Pigs in a Blanket
Tip
Dit heb je nodig
- 3 blaadjes bladerdeeg
- 1 blik magere knaks
- ontbijtspek
- 2 el halfvolle mayonaise
- 1 tl mosterd
- 1 handje naturel chips
zo maak je het
- Ontdooi de bladerdeeg en verwarm de oven voor op 200 graden (hetelucht).
- Snijd de magere knakt in 3 – 4 stukken (afhankelijk hoe groot je je hapjes wil maken), het bladerdeeg in 10 reepjes en de ontbijtspek door tweeën in de lengte.
- Rol de knaks in de ontbijtspek en vervolgens in het bladerdeeg.
- Bak de hapjes binnen 10 minuten knapperig en goudbruin.
- Mix de mayonaise met de mosterd en verkruimel de chips hierover.
- Serveer de hapjes lauwwarm.