Iedereen is wel bekend met Sultana’s, toch? Door de rozijnen en kaneel heeft dit bananenbrood wat weg van deze krokante koekjes! Heerlijk om warm te eten met een beetje roomboter.
Sultana bananenbrood met appel
Iedereen is wel bekend met Sultana’s, toch? Door de rozijnen en kaneel heeft dit bananenbrood wat weg van deze krokante koekjes! Heerlijk om warm te eten met een beetje roomboter.
Tip
Snijd het bananenbrood in plakjes en vries ze tot 3 maanden in!
Dit heb je nodig
- 1 appel
- 1 tl kaneel
- 2 bananen
- 150 g havermout
- 1 ei
- 2 eiwitten
- 100 g magere kwark
- 100 g suikervrije appelmoes
- 2 tl bakpoeder
- 50 g rozijnen
- 60 g vanille whey (optioneel)
- vloeibare zoetstof (optioneel)
zo maak je het
- Verwarm de oven voor op 175 graden.
- Schil de appel en snijd deze in kleine stukjes. Meng deze met een flinke snuf kaneel en laat dit even staan.
- Prak de bananen met een vork of pureer ze in de keukenmachine.
- Maal vervolgens de havermout in de keukenmachine fijn tot havermeel.
- Mix de bananenpuree met het ei, de eiwitten, de kwark en de (suikervrije) appelmoes tot een egale massa.
- Voeg daarna het havermeel, het bakpoeder, een snuf zout en eventueel de vanille whey toe en mix dit tot een glad beslag. Breng het geheel om smaak met de kaneel.
- Ben je een echte zoetekauw? Breng het beslag dan verder op smaak met wat vloeibare zoetstof
- Schep als laatste de kaneelappels en rozijnen door het bananenbroodbeslag.
- Bedek een cakevorm met bakpapier en giet het mengsel in de vorm.
- Bak het bananenbrood voor ongeveer 45 minuten in de voorverwarmde oven.
- Haal de cake uit de oven. Check goed of het bananenbrood gaar is door met een satéprikker in het midden van de cake te prikken. Zit er geen (nat)beslag meer aan de prikker? Dan is hij gaar!