Spicy tonijnpakketjes

Spicy tonijnpakketjes

Opzoek naar een origineel hapje voor bij de borrel? Zoek dan niet verder! Deze tonijnpakketjes zijn gevuld met roomkaas, tomatenpuree en sambal. And that’s not all… het deeg is niet zomaar deeg, het is gemaakt van mozzarella!

Spicy tonijnpakketjes

Gang Borrelhapje
Porties 12 hapjes
Totale tijd 1 uur

Tip

Geen tijd om het deeg zelf te maken? Gebruik dan 12 bladerdeeg velletjes!

Dit heb je nodig
  

Deeg

  • 150 g mozzarella
  • 60 g roomkaas (light)
  • 65 g tarwemeel
  • 2 eieren

Tonijnvulling

  • 1 blikje tonijn in water
  • 100 g roomkaas (light)
  • 3 bosuien
  • 1 el tomatenpuree
  • 1 paprika
  • 1 el sambal
  • 1 tl paprikapoeder
  • 1 el sesamzaadjes

zo maak je het
 

  • Verwarm de oven voor op 180 graden.
  • Verhit een pan. Smelt hierin de mozzarella samen met de roomkaas op laag vuur totdat er geen klontjes meer inzitten. Blijf goed roeren zodat het niet aan de onderkant blijft plakken.
  • Haal de pan van het vuur en voeg het tarwemeel en het ei toe aan het kaasmengsel. Roer alles goed door elkaar.
  • Wikkel het deeg in vershoudfolie en plaats het voor 15 minuten in de vriezer.
  • Laat ondertussen de tonijn uitlekken. Snijd de bosuien in ringen en de paprika in kleine stukjes.
  • Meng de tonijn met de roomkaas, de tomatenpuree en de sambal. Voeg de gesneden paprika en bosui toe. Breng op smaak met zout, peper en de paprikapoeder.
  • Haal het deeg uit de vriezer en verdeel dit in twee gelijke ballen. Leg een bal tussen twee vellen bakpapier en bestuif dit met wat meel om plakken te voorkomen. Rol het met een deegroller plat tot zo’n 3 mm. Herhaal dit ook met de andere deegbal.
  • Schep op één helft bolletjes tonijnvulling. Leg het andere deeg hierover heen en snijd de hapjes met een pizzaroller in gelijke vierkantjes. Druk de zijkanten dicht met een vork en maak af met de sesamzaadjes.
  • Bak de spicy tonijnpakketjes in ongeveer 25 tot 30 minuten goudbruin en knapperig.
Trefwoord Comfort food, Eiwitrijk