Spaghetti in romige kaas-spinazie saus

Dit recept is echt de bom. Hij is romig, cheesy en ontzettend lekker van smaak. Door de boter en room te vervangen voor roomboter halfvol en kookzuivel schrap je een heleboel calorieën en vetten, waardoor het een prima verantwoord recept wordt.

Op zichzelf al heel lekker, maar voor extra eiwitten kan je er gekruide kip bij serveren. Enjoy!

Spaghetti in romige kaas-spinazie saus

Romig, cheesy en ontzettend lekker! En dan staat dit recept ook nog eens binnen 20 minuten op tafel.
Porties 2 personen

Tip

Voor extra eiwitten kan je er gekruide kip bij serveren.

Dit heb je nodig
  

  • 140 gram Spaghetti
  • 1 el Roomboter halfvol
  • 1 Ui
  • 1 teen Knoflook
  • 250 ml Kookzuivel
  • 4 el Kaas naar keuze, zoals Parmezaanse kaas en Geraspte kaas 30+
  • 1 handvol Bevroren spinazie

zo maak je het
 

  • Kook de spaghetti zoals aangegeven op de verpakking.
  • Verhit een eetlepel roomboter in een koeken pan. Snipper ondertussen de ui en snijd de knoflook fijn. Fruit deze voor zo’n 4 minuten in de gesmolten boter.
  • Voeg bloem en de kookzuivel toe en breng op smaak met bijvoorbeeld een maggi blokje of zout en peper.
  • Doe de kaas bij de saus en laat dit smelten. Als laatste doe je de spinazie in de saus en laat je het geheel opwarmen tot de spinazie volledig gesmolten is.
  • Voeg de pasta toe aan de saus en roer goed, zodat de saus bindt aan de slierten.
  • Serveer met bijvoorbeeld gekruide kip.