Snelle cherry tomatensoep

.

Er gaat niks boven een dampende kom soep. Zelf eet ik het gemiddeld 5 keer per week (yes, for real) en varieer daarom volop! Maar mijn all time favourite blijft toch wel tomatensoep, het liefst gemaakt van cherrytomaten. Cherrytomaten zijn namelijk een stuk zoeter, waardoor je soep nog smaakvoller wordt.

Snelle cherry tomatensoep

Gang Bijgerecht, lunch
Porties 2 personen
Totale tijd 25 minuten

Tip

Je kunt de soep zo’n 2 dagen bewaren in de koelkast. In de vriezer kan je de soep tot 3 maanden bewaren.

Dit heb je nodig
  

  • 500 g cherrytomaten
  • 1 ui
  • 1 teen knoflook
  • 750 ml kippenbouillon
  • 0,5 rode peper
  • 2 el yoghurt Griekse stijl 2% vet
  • 1 handje basilicum

zo maak je het
 

  • Snipper de ui, hak de knoflook fijn en snijd de rode peper in halve ringen. Houd je van wat extra pit in je eten? Laat dan de zaadlijsten van de rode peper zitten.
  • Verhit een scheut olijfolie of bakspray in een soeppan en fruit de ui, knoflook en rode peper zo’n 4 minuten op laag vuur.
  • Halveer ondertussen de cherrytomaten en voeg deze toe aan de soeppan.
  • Giet als laatste de bouillon in de pan en laat het geheel 20 minuten koken met de deksel op de pan.
  • Pureer de soep na 20 minuten en breng het op smaak met peper en zoet. Maak af met de yoghurt en basilicum.D
Trefwoord Gezond, Makkelijk, Snel