Snelle cherry tomatensoep

Ik houd van soep! Een dampende kom soep in de herfst en winter (en ja ook in de lente en zomer), heerlijk! Ik houd van variëren, maar mijn all-time favourite blijft tomatensoep van cherrytomaten. Dit is een stuk zoeter en smaakvoller. Probeer het zelf!

.

Snelle cherry tomatensoep

Gang Bijgerecht, lunch
Porties 2 personen
Totale tijd 25 minuten

Tip

Je kunt de soep zo’n 2 dagen bewaren in de koelkast. In de vriezer kan je de soep tot 3 maanden bewaren.

Dit heb je nodig
  

  • 500 g cherrytomaten
  • 1 ui
  • 1 teen knoflook
  • 750 ml kippenbouillon
  • 0,5 rode peper
  • 2 el yoghurt Griekse stijl 2% vet
  • 1 handje basilicum

zo maak je het
 

  • Snipper de ui, hak de knoflook fijn en snijd de rode peper in halve ringen. Houd je van wat extra pit in je eten? Laat dan de zaadlijsten van de rode peper zitten.
  • Verhit een scheut olijfolie of bakspray in een soeppan en fruit de ui, knoflook en rode peper zo’n 4 minuten op laag vuur.
  • Halveer ondertussen de cherrytomaten en voeg deze toe aan de soeppan.
  • Giet als laatste de bouillon in de pan en laat het geheel 20 minuten koken met de deksel op de pan.
  • Pureer de soep na 20 minuten en breng het op smaak met peper en zoet. Maak af met de yoghurt en basilicum.D