Dit is echt een staaltje comfort food to the max! Namelijk: lasagne en een kom soep in één. Doordat dit recept rijkgevuld is met alle lekkere ingrediënten van lasagne waaronder gehakt, groentes en lasagne bladen, is het een lekker vullend maaltje!
Vegetarische variant
Eet jij geen vlees? Vervang het magere rundergehakt dan door vega gehakt of laat het helemaal weg. Als je het gehakt helemaal weg laat voeg dan extra groentes toe. Zo blijft de soep toch nog lekker vullend en krijg je ook nog eens extra vitamines binnen.

Rijkgevulde lasagne soep
Al het lekkers van lasagne en soep in één!
Tip
Wordt je soep te dik? Voeg dan wat meer water toe!
Dit heb je nodig
- 1 rode ui
- 1 teen knoflook
- 300 g mager rundergehakt
- 1 courgette
- 2 wortels
- 1 tl Italiaanse kruiden
- 100 g lasagne bladen (volkoren)
- 2 bouillonblokjes (kip)
- 2 el volle yoghurt (optioneel)
zo maak je het
- Snipper het uitje en pers de knoflook.
- Rul het gehakt in een soeppan en voeg de ui en knoflook toe als het vlees gaar is.
- Snijd ondertussen de courgette en wortel in kleine blokjes en voeg deze toe aan de soeppan. Breng op smaak met de Italiaanse kruiden, zout en peper.
- Breek de lasagne bladen in stukjes en voeg deze toe aan de pan.
- Giet 500 ml water in de pan samen met twee bouillonblokjes. Kook het geheel met de deksel op de pan binnen zo’n 12 minuten gaar.
- Serveer eventueel met extra kruiden en volle yoghurt.