Ga terug

Rijkgevulde lasagne soep

Al het lekkers van lasagne en soep in één!
Gang Hoofdgerecht, lunch
Porties 3 personen
Totale tijd 20 minuten

Tip

Wordt je soep te dik? Voeg dan wat meer water toe!

Dit heb je nodig
  

  • 1 rode ui
  • 1 teen knoflook
  • 300 g mager rundergehakt
  • 1 courgette
  • 2 wortels
  • 1 tl Italiaanse kruiden
  • 100 g lasagne bladen (volkoren)
  • 2 bouillonblokjes (kip)
  • 2 el volle yoghurt (optioneel)

zo maak je het
 

  • Snipper het uitje en pers de knoflook.
  • Rul het gehakt in een soeppan en voeg de ui en knoflook toe als het vlees gaar is.
  • Snijd ondertussen de courgette en wortel in kleine blokjes en voeg deze toe aan de soeppan. Breng op smaak met de Italiaanse kruiden, zout en peper.
  • Breek de lasagne bladen in stukjes en voeg deze toe aan de pan.
  • Giet 500 ml water in de pan samen met twee bouillonblokjes. Kook het geheel met de deksel op de pan binnen zo’n 12 minuten gaar.
  • Serveer eventueel met extra kruiden en volle yoghurt.