Lasagne soep

Rijkgevulde lasagne soep

Als we het over comfortfood hebben, dan is dit recept het ultieme comfort gerecht die je ooit gemaakt hebt. Het combineert de twee meest comfortfoods op de wereld: soep en lasagne. Dit rijkgevulde recept is met alle lekkere ingrediënten van een lasagne, zoals gehakt, groentes en pasta, en met het warme gevoel van een heerlijke soep.

Ga je voor de vegetarische versie? Vervang dan het magere rundergehakt door vega gehakt of laat het helemaal weg en voeg extra groente toe.

Rijkgevulde lasagne soep

Al het lekkers van lasagne en soep in één!
Gang Hoofdgerecht, lunch
Porties 3 personen
Totale tijd 20 minuten

Tip

Wordt je soep te dik? Voeg dan wat meer water toe!

Dit heb je nodig
  

  • 1 rode ui
  • 1 teen knoflook
  • 300 g mager rundergehakt
  • 1 courgette
  • 2 wortels
  • 1 tl Italiaanse kruiden
  • 100 g lasagne bladen (volkoren)
  • 2 bouillonblokjes (kip)
  • 2 el volle yoghurt (optioneel)

zo maak je het
 

  • Snipper het uitje en pers de knoflook.
  • Rul het gehakt in een soeppan en voeg de ui en knoflook toe als het vlees gaar is.
  • Snijd ondertussen de courgette en wortel in kleine blokjes en voeg deze toe aan de soeppan. Breng op smaak met de Italiaanse kruiden, zout en peper.
  • Breek de lasagne bladen in stukjes en voeg deze toe aan de pan.
  • Giet 500 ml water in de pan samen met twee bouillonblokjes. Kook het geheel met de deksel op de pan binnen zo’n 12 minuten gaar.
  • Serveer eventueel met extra kruiden en volle yoghurt.