Eén van mama haar signature dishes is deze pindakip. Vol van smaak, mega lekker en zo klaar. Omdat jullie veelal om dit recept hebben gevraagd heb ik moeders zover gekregen om met mij de keuken in te duiken.
PS: Dit recept is gevalletje op gevoel. De hoeveelheden kunnen soms wat anders zijn in de uitwerking
Pindakip (à la mama)
Een van mama haar signature dishes is deze heeeerlijke pindakip. Dit recept is gevalletje op gevoel. De hoeveelheden kunnen soms wat anders zijn in de uitwerking 😉
Dit heb je nodig
- 1 Grote ui
- 3 tenen Knoflook
- 1 stuk Gember
- 1-1,5 KG Kippendijen
- 1 el Sesamolie
- 1 el Bruine suiker (+ een beetje)
- 6 el Ketjap Manis (+ een flinke scheut)
- 0,5 blik Kokosmelk
- 3 el Pindakaas
- Chilisaus
- Laos
- Uienpoeder
- Kerriepoeder
- 2 el Maggiblokjes
- 1 el Maizena
zo maak je het
- Snipper de ui en hak de knoflook en gember fijn. Dit kan je ook makkelijk doen in een hakmolen.
- Maak de saus in een kom door de ui, knoflook en gember te mengen met de sesamolie, bruine suiker, ketjap, kokosmelk, chilisaus en pindakaas.
- Breng op smaak met de kruiden en maggiblokjes.
- Meng de kipdijfilet door de saus en doe dit samen in de slowcooker. Laat deze zijn werk doen voor 4 uur op lage stand.
- 20 minuten voor de kip klaar is voeg je een maizenapapje toe, gemaakt van 2 el water en 1 el maizena. Roer goed door en laat de saus indikken zonder de deksel van de slowcooker.
- Serveer de pindakip met rijst en zoetzure komkommer.





