Kokos bananenbrood

Waan je in de tropische sferen met dit kokos bananenbrood. Binnen 5 minuten heb je dit baksel gemaakt en doet de oven de rest van het werk. Niet alleen ruikt je huis heerlijk na het maken van deze cake, ook heb je een heerlijk tussendoortje, ontbijt of lekkernij bij de koffie!

Kokos bananenbrood

Waan je in de tropische sferen met dit kokos bananenbrood. Binnen 5 minuten heb je dit baksel gemaakt en doet de oven de rest van het werk. Niet alleen ruikt je huis heerlijk na het maken van deze cake, ook heb je een heerlijk tussendoortje, ontbijt of lekkernij bij de koffie!
Gang Ontbijt, Tussendoortje
Porties 1 bananenbrood
Totale tijd 55 minuten

Tip

Heb je geen eiwitpoeder? No problem! Ook zonder is dit bananenbrood mega lekker.

Dit heb je nodig
  

  • 2 bananen
  • 150 g havermout
  • 1 ei
  • 2 eiwitten
  • 150 g kokoskwark
  • 2 tl bakpoeder
  • 20 g kokosrasp
  • 60 g kokos whey (optioneel)
  • vloeibare zoetstof (optioneel)

zo maak je het
 

  • Verwarm de oven voor op 175 graden.
  • Prak de bananen met een vork of pureer ze in de keukenmachine.
  • Maal de havermout in de keukenmachine fijn tot havermeel.
  • Mix de geplette bananen met het ei, de eiwitten en de kokoskwark tot een egale massa.
  • Voeg vervolgens het havermeel, het bakpoeder, een snuf zout en eventueel de whey toe en mix dit tot een glad beslag.
  • Ben je een echte zoetekauw? Breng het beslag dan op smaak met wat vloeibare zoetstof
  • Schep als laatste de kokosrasp door het beslag.
  • Bedek een cakevorm met bakpapier en giet het mengsel in de vorm.
  • Bak het bananenbrood voor ongeveer 45 minuten in de voorverwarmde oven.
  • Haal de cake uit de oven. Check goed of het bananenbrood gaar is door met een satéprikker in het midden van de cake te prikken. Zit er geen (nat)beslag meer aan de prikker? Dan is hij gaar!
Trefwoord Bananenbrood, Gezond, Makkelijk