Koffie bananenbrood met chocolade

Koffie bananenbrood met chocolade

Geen dag begint zonder koffie, right? Soms heb je alleen niet alle tijd om rustig te ontbijten en schiet dat bakkie pleur (én je ontbijt) er toch wel eens bij in. Dit bananenbrood met koffie én chocolade is daarom perfect voor deze gehaaste ochtenden. The best of two (naja eigenlijk three) worlds, als je het mij vraagt!

Koffiebananenbrood met chocolade

Geen dag begint zonder koffieright? Soms heb je alleen niet alle tijd om rustig te ontbijten en schiet dat bakkie pleur (én je ontbijt) er toch wel eens bij in. Dit bananenbrood met koffie én chocolade is daarom perfect voor deze gehaaste ochtenden. The best of two (naja eigenlijk three) worlds, als je het mij vraagt!
Gang Ontbijt, Tussendoortje
Porties 1 bananenbrood
Totale tijd 55 minuten

Tip

Mijn favo topping voor dit bananenbrood? Yoghurt, wat honing en rood fruit!

Dit heb je nodig
  

  • 80 ml espresso of sterke koffie
  • 2 bananen
  • 2 eieren
  • 1 eiwit
  • 1 tl vanille-extract
  • 100 g speltmeel
  • 100 g havermout
  • 1 tl bakpoeder
  • 1 tl baking soda
  • 100 g pure chocolade
  • 60 g vanille whey (optioneel)
  • vloeibare zoetstof of 2 el honing

zo maak je het
 

  • Verwarm de oven voor op 175 graden en zet 80 ml espresso of sterke koffie.
  • Prak de bananen met een vork of pureer ze in de keukenmachine.
  • Mix vervolgens de bananenpuree met de eieren, het vanille-extract en de espresso in een mengkom.
  • Maal de havermout in een keukenmachine fijn tot havermeel en voeg dit samen met de speltmeel, bakpoeder en bakingsoda toe aan de mengkom. Voeg als laatste een snuf zout en eventueel de vanille whey toe.
  • Ben je een echte zoetekauw? Breng het beslag dan op smaak met de vloeibare zoetstof of 2 eetlepels honing.
  • Hak de chocolade grof en roer dit door het beslag heen.
  • Bedek een cakevorm met bakpapier en giet het mengsel in de vorm.
  • Bak het bananenbrood voor ongeveer 40 tot 45 minuten in de voorverwarmde oven.
  • Haal de cake uit de oven. Controleer goed of het bananenbrood gaar is door met een satéprikker in het midden van de cake te prikken. Zit er geen (nat)beslag meer aan? Dan is hij gaar!
Trefwoord Bananenbrood, Gezond, Makkelijk