Granola bananenbrood

Dit granola bananenbrood met knapperige pinda’s, walnoten, cashewnoten en zoete rozijnen is het perfecte ontbijt! Bak het de avond van te voren en geniet de volgende ochtend van je gezonde baksel.

Granola bananenbrood

Dit granola bananenbrood met knapperige pinda’swalnotencashewnoten en zoete rozijnen is het perfecte ontbijt! Bak het de avond van te voren en geniet de volgende ochtend van je gezonde baksel.
Gang Ontbijt, Tussendoortje
Porties 1 bananenbrood
Totale tijd 55 minuten

Tip

Je kan elke soort noten en gedroogd fruit gebruiken wat jij lekker vindt of in huis hebt!

Dit heb je nodig
  

  • 2 bananen ((+ één extra voor de bovenkant))
  • 150 g havermout
  • 1 ei
  • 2 eiwitten
  • 150 g yoghurt Griekse stijl 2% vet
  • 2 tl bakpoeder
  • 8 g vanille suiker
  • 20 g pinda's
  • 15 g cashewnoten
  • 20 g walnoten
  • 20 g rozijnen
  • 60 g vanille whey (optioneel)
  • vloeibare zoetstof (optioneel)

zo maak je het
 

  • Verwarm de oven voor op 175 graden.
  • Prak 2 bananen met een vork of pureer ze in de keukenmachine.
  • Maal de havermout in de keukenmachine tot havermeel.
  • Mix de gepureerde bananen met het ei, de eiwitten en de yoghurt tot een egale massa.
  • Voeg vervolgens het havermeel, bakpoeder, de vanillesuiker, een snuf zout en eventueel de whey toe en mix dit tot een glad beslag.
  • Ben je een echte zoetekauw? Breng het beslag dan op smaak met vloeibare zoetstof.
  • Hak de noten grof en schep deze samen met de rozijnen door het beslag.
  • Bedek een cakevorm met bakpapier en giet het mengsel in de vorm.
  • Snijd 1 banaan in de lengte doormidden en leg deze op de bovenkant van het bananenbrood. Druk deze een beetje aan.
  • Bak het bananenbrood voor ongeveer 45 minuten in de voorverwarmde oven.
  • Haal de cake uit de oven. Check goed of het bananenbrood gaar is door met een satéprikker in het midden van de cake te prikken. Zit er geen (nat)beslag meer aan de prikker? Dan is hij gaar!
Trefwoord Bananenbrood, Gezond, Makkelijk