Gnocchi in een romige kaassaus

Wat mij betreft is gnocchi één van de lekkerste pasta soorten die er zijn. Mega veelzijdig, makkelijk te maken en goed vullend. Bij deze variant maakte ik het mezelf extra makkelijk door alles in één pan te maken, maar een dikke aanrader is om de deegballetjes te bakken in de Airfryer.

Gnocchi in een romige kaassaus

Gnocchi is toch een van de lekkerste pasta soorten die er bestaan? Makkelijk te maken en met een goddelijke gorgonzola!
Porties 2 personen
Totale tijd 20 minuten

Tip

Minder calorieën binnen krijgen? Vervang dan de helft van de kookzuivel door bouillon en gebruik minder gorgonzola.

Dit heb je nodig
  

  • 1 Ui
  • 1 teen Knoflook
  • 200 gram Runder-kip chipolata worstjes
  • 250 ml Kookzuivel
  • 100 gram Gorgonzola (of meer)
  • 200 gram Gnocchi
  • Bakspray
  • Optioneel: truffelolie en peterselie

zo maak je het
 

  • Snipper de ui en snijd de knoflook fijn.
  • Verhit bakspray in een koekenpan en fruit hierin de ui en knoflook.
  • Snijd ondertussen de worstjes in stukjes en voeg deze toe in de pan. Bak binnen enkele minuten gaar.
  • Voeg de kookzuivel toe aan de pan en breng aan de kook.
  • Snijd de gorgonzola in stukjes en roer dit door de saus heen. Blijf roeren totdat de kaas volledig is gesmolten.
  • Voeg de gnocchi toe en kook binnen 3-4 minuten gaar.
  • Breng de pasta op smaak met zout, peper, truffelolie en peterselie.