Vroeger onderhield ik een kookboekje met mijn favo recepten uit de Aller Hande en andere kooktijdschriften. Eentje die mij altijd is bij gebleven zijn deze té lekkere enchilada’s. Een makkelijk recept die letterlijk iedereen lekker vindt.
Ga je voor de vegetarische versie? Vervang dan het magere rundergehakt door vega gehakt of laat het helemaal weg en voeg extra groente toe.
Enchilada’s met gehakt en avocado
Deze topper uit de oude doos voor jullie tevoorschijn gehaald! Een makkelijk recept die iedereen lekker vindt!
Dit heb je nodig
- 2 tenen Knoflook
- 1 tl Komijnpoeder
- 1 stuk Limoen
- 400 gram Tomatenblokjes
- 1 stuk Zoete puntpaprika
- 300 gram Mager rundergehakt
- 1 stuk Avocado
- 50 gram Geraspte kaas 30+
- 8 stuks Tortilla wraps
- 100 ml Zure room
- 1 stuk Bosui
zo maak je het
- Verwarm de oven voor op 200 graden en snijd de knoflook in dunne plakjes.
- Verhit een scheutje olijfolie in een koekenpan en bak hierin de knoflook samen met de komijn.
- Blus na een paar minuten af met de tomatenblokjes en breng op smaak met zout en peper. Laat de saus 10 minuten pruttelen.
- Bak vervolgens in een andere pan de magere rundergehakt en voeg als deze bijna gaar is de puntpaprika toe. Breng op smaak met zout en peper.
- Prak de avocado fijn en breng op smaak met de limoen, peper en zout.
- Vul de tortilla’s met 2/3e van de saus en het gehaktmengsel. Rol de wraps op en beleg met het overgebleven deel van de saus en verdeel hier de kaas over.
- Bak de wraps voor 15 minuten in de voorverwarmde oven.
- Serveer met zure room, de geprakte avocado en fijn gehakte bosuitjes.





